Hur berätta om en webbplats är byggd med CSS

July 9

Cascading Style Sheets (CSS) används för formatering av utseende, känsla och stil av webbsidor. CSS-mallar används inom märkspråk, inklusive HTML, XHTML och XML. CSS-format kan bäddas in i en webbsida genom stil taggar eller refereras från en extern CSS-formatmall via en länk tagg. På grund av dess flexibilitet, dess kompatibilitet mellan webbläsare och kontroll ger dig över HTML och andra mark upp språk, fler och fler webb författare utveckla sina webbplatser med CSS. Om du vill veta om en webbplats använder CSS för formatering måste du granska källkoden för den webbplatsen.

Instruktioner

1 Öppna Internet Explorer och gå till webbplatsen du vill undersöka.

2 Klicka på "Visa" och klicka sedan på "Visa källa." Du tittar nu på källkoden för den webbsidan.

3 CSS referenser och koder i allmänhet placeras högst upp på webbsidor, vanligtvis mellan öppning och stängning "<head>" HTML-taggar ( "<head>" och "</ head>" respektive).

4 Leta efter följande CSS-formatblock: "<style> </ style>." CSS-koder är inbäddade i webbsidan med hjälp av de ingående och utgående stil taggar.

5 Leta efter följande CSS-formatreferenslänk: "<link rel =" stylesheet "type =" text / css "href =" myexample.css>. " Även om det kanske inte ser ut exakt som det här exemplet, om du ser en referens som liknar detta en i källkoden du visar, betyder det att webbplatsen använder en extern CSS för formatering.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com