Tangentbord Ergonomics Riktlinjer

August 11

Tangentbord Ergonomics Riktlinjer


Ergonomi syftar till att skapa en säkrare arbetsmiljö för anställda som utför repetitiva rörelser, särskilt de som arbetar på en dator under långa tidsperioder. När de flesta människor tänker på säkerheten på arbetsplatsen, kan skrivbord jobb vara sist på listan för att övervägas. Däremot kan långvarig, repetitiva skriva medföra några allvarliga risker för handleder, rygg och axlar. Med hjälp av ett ergonomiskt tangentbord och följa ergonomiska riktlinjer kan bidra till att minska belastningen som läggs på muskler och senor.

Tangentbord Relaterade Ergonomiska risker

När du skriver på ett tangentbord för en längre tid, kan flera samverkande faktorer orsaka eller förvärra datorrelaterade trauma till neuromusculoskeletal systemet. Om detta trauma fortsätter kan symptomen utvecklas till en kumulativ Trauma Disorder (CTD) såsom tendonitis, tenosynovit eller epikondylit. CTD orsakas ofta genom att skära av tillförseln av syreberikade blodet arbetsvillkor vävnader, vilket resulterar i vävnads trötthet och mikro trauma.

Flitiga användare av tangentbord är särskilt sårbara för mikro trauma på grund av repetitiva skriva, statisk muskelsammandragningar, dålig hållning och kontakt stress. Eftersom att skriva på ett tangentbord innebära en hel del korta repetitiva rörelser, måste musklerna ihop sig snabbt. Detta resulterar i mindre metabolisk effektivitet och mer muskler ansträngning. Dessutom är det bara att skriva innehåller några muskler som är upphandlande ständigt, vilket minskar mängden av blodflödet till de arbetande musklerna. Hållning av kroppen medan skriva kan också placera belastning på lederna. Vila armbågarna eller handlederna på hårda ytor, såsom trä skrivbord, stoppar blodflödet och orsaka kontakt stress.

ergonomiska riktlinjer

Det snabbaste sättet att begränsa dessa ergonomiska risker är att använda en bra hållning. När du använder tangentbordet, sitta upp rakt med fötterna på golvet. Ställ in tangentbordet på en höjd som gör att dina handleder, händer och armbågar för att vara parallella och hålla handlederna raka och platt när du skriver. Använda en ergonomiskt tangentbord kan hjälpa till att hålla handlederna i ett neutralt läge, och med mjuka ytor såsom gel-vadderade handledsstöd kan minska exponeringen för hårda ytor.

För att minska de effekter som orsakas av repetitiva skriva Ta ofta korta pauser. Om det är möjligt på din arbetsplats, rotera uppgifter för att minska effekterna av långvarig exponering.

Olika typer av ergonomiska tangentbord

Ergonomiska tangentbord är utformade så att handlederna kan förbli oförändrad. Det finns tre typer av ergonomiska tangentbord för närvarande finns. Split tangentbord är den vanligaste typen av ergonomiskt tangentbord där tangentbordet delas på mitten och separeras. Tented tangentbord är också kluvna, men nycklarna vinklas upp. Lutande tangentbord är utformade att luta mot monitorn i stället för traditionella tangentbord som vinkling mot användaren, med avsikt att reducera mängden av handleden förlängning av sluttande vägen handlederna naturligt lutning. När du köper en ergonomiskt tangentbord, prova det första att se till att dina händer och handleder är i rätt ergonomisk position. Se till att positionen av nycklarna kan du hålla handlederna platt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com