Hur vet jag skillnaden mellan en PCI-E eller AGP-kort?

March 14

Det är viktigt att kunna skilja mellan PCI-E och AGP-grafikkort, så att du inte köper fel typ av kort för datorn. AGP skapades 1997 som en förbättring jämfört med PCI för grafikprocessorn, men AGP har sakta fasats ut sedan 2004 av de nyare, snabbare och mer kraftfulla PCI-E grafikkort. Den huvudsakliga fysiska skillnaden mellan AGP och PCI-E-kort är i arrangemanget av sina kontakter.

Instruktioner

1 Placera dina PCI-E och AGP-grafikkort bredvid varandra på ett bord så att du kan fysiskt skilja dem åt.

2 Leta efter några klistermärken eller skrift på grafikkort anger om de är PCI-E eller AGP. Du kan vanligen hitta den här informationen visas bredvid grafikkortets varumärke.

3 Jämför avståndet mellan kontakten på varje grafikkort och metallfästet som sticker ut på baksidan av datorns hölje. På en PCI-E grafikkort detta avstånd är mycket kortare än på ett AGP-kort. Kanten på en PCI-E-porten är också mycket närmare till datorn fallet än på en AGP-port.

4 Jämför kontakten arrangemanget av grafikkort. En PCI-E grafikkort kontaktdon består av en liten hack bit, ett utrymme, en liten kopplingsstycke, en annan plats och sedan huvudkopplingsstycket. PCI-E: s spårat pjäs är närmast metallfästet. Som jämförelse har en AGP-grafikkort vanligtvis 2-3 kontakten bitar och sedan en tandad bit långt från metallhållaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com