Hur man skapar och värd ett virtuellt bibliotek webbplats

February 8

Hur man skapar och värd ett virtuellt bibliotek webbplats


Hålla låntagare glad ibland betyder att tänka utanför den ökända rutan. I dagens teknik besatt kultur, måste man kunna nå ut till befintliga och potentiella kunder utanför den traditionella biblioteksbyggnaden. Skapa ett virtuellt bibliotek förlängning av din redan existerande bibliotek är ett sätt att göra detta.

Instruktioner

1 Välj innehållet i din virtuella bibliotek klokt. Skillnaden mellan en webbplats och ett virtuellt bibliotek är kvaliteten på det innehåll som valts för inkludering. Utöka ditt bibliotek utanför den traditionella biblioteksbyggnaden är nyckeln till att hålla fast vid befintliga kunder och göra nya. Se till att de källor som valts för att ingå i din virtuella bibliotek är av samma kvalitet som du vill ge dina kunder personligen.

2 Öva bra design tekniker vid genomförandet av din virtuella bibliotek layout. Bra virtuella bibliotek designtekniker inkluderar en enkel layout, välbekanta typsnitt och färgscheman och självförklarande sidor. Tänk på när du skapar denna webbplats som användarna kommer att få tillgång till det virtuella biblioteket från avlägsna platser. Om de har ett problem eller inte förstår något omedelbart, kommer du inte vara runt för att svara på deras frågor. Om din webbplats är alltför komplicerad eller förvirrande, kommer användarna att gå någon annanstans för att hitta den information de söker.

3 Erbjuda så många online-resurser som möjligt, till exempel "IM en bibliotekarie," chat med en bibliotekarie och e referens samråd; nätet lånekort registrering, online nyhetsbrev / bloggar, länkar till samhällets resurser, referensverktyg såsom Pathfinders och kommentar blanketter och undersökningar.

4 Utvärdera och förbättra din virtuella biblioteket webbplats. Gör så ofta eftersom Internet är konstant utvecklas. Att hålla dina användare nöjda innebär att hålla dig uppdaterad om de senaste Internet trender och införliva dem i din virtuella biblioteket webbplats som är lämpligt.

5 Bjuda in användare att besöka biblioteket personligen. Se till att dina timmar och tjänster läggs ut och väl synlig. Förhoppningsvis hittar du dig själv med några nya kunder i processen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com