Lägga till sökord och SEO för iWeb

February 18

IWeb är Apples inträde på webbplatsen publiceringsmarknaden. En del av iLife programpaketet, är den avsedd för enkel användning, och tillåter användare att skapa en professionell, grafikintensiva webbplats utan att behöva veta hur man skriver och kod HTML, det språk som webbsidor är skrivna. Du kan skapa och publicera en webbplats på webben utan att någonsin se eller redigera koden. Men det finns tillfällen då även en tillfällig användare vill möjligheten att redigera HTML-filer - till exempel att lägga till sökord eller metataggar för att optimera en webbplats för sökmotorer. Du kan redigera dessa filer med en tredje part textredigerare.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera Textwrangler från Mac App Store. Text Wrangler är en gratis textredigerare som är mer robust och kraftfull än Apples inbyggda i Textredigeraren. För att hitta den, öppna App Store (från mappen Program) och skriv "Textwrangler" i sökrutan i det övre högra hörnet. Klicka på "Install" för att installera Textwrangler.

2 Öppna iWeb. Skapa din webbplats med hjälp av sina inbyggda verktyg. När du är nöjd, spara din sida.

3 Klicka på "Site" mappen i det högra fönstret i iWeb. Detta öppnar webbplatsen publiceringsinställningarna.

4 Välj "Lokal mapp" från "Publicera till:" i rullgardinsmenyn. Klicka på "Välj" i mappfönstret och välj en mapp för din webbplats.

5 Publicera din webbplats genom att klicka på "Publicera webbplats" ikon (en grön, uppåtpilen) längst ner i iWeb-fönstret. IWeb skapar nödvändiga mappar och publicera webbplatsen koden till dessa mappar.

6 Öppna ett Finder-fönster och navigera till mappar som du valt. Högerklicka på HTML-filen på sidan som du vill redigera ( "example.html", till exempel) och välj "Öppna med Textwrangler."

7 Tillsätt sökord, metataggar och andra SEO verktyg som du vill HTML-koden. Metataggar bör placeras mellan <head> och </ head> taggar och ta formen av <meta name = "sökord" content = "bla bla bla">. Dessa sökord och andra metataggar som författare och innehåll används av Google och andra sökmotorer att indexera och lista din webbplats.

8 Spara filen när du är klar. Den nya HTML-filen kommer att återspegla ändringarna och kan publiceras på din webbserver.

Tips

  • Du kan inte använda Apples Textredigerare för att redigera .html filer. En tredje part redaktör krävs.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com