Lägga till MIME-typer

February 20

Lägga till MIME-typer


MIME-typer möjliggör webbläsare för att visa filer som inte är i HTML-format. Medan filnamnstillägg används ofta på ett visst sätt ( ".html" filer används för HTML-dokument, till exempel), inte filändelsen inte kräver att filen visas eller produktionen i det specifika sätt. MIME-typer använder en lista med fördefinierade typer att definiera vad filen är, och därmed hur du vill visa eller mata ut filen. Du kan också lägga till MIME-typer genom en .htaccess fil, och sedan ladda upp den till din server.

Instruktioner

1 Öppna en textredigerare som är i stånd att skapa .htaccess filer. TextPad, Ultraedit och Microsoft WordPad är exempel på textredigerare som har denna förmåga; Microsoft Anteckningar är inte kunna skapa .htaccess filer.

2 Skriv "AddType" följt av MIME-typen och filändelsen i samband med MIME-typen i textredigeraren. Till exempel, om PDF-filer inte visas korrekt, typ:

AddType application / pdf .pdf

3 Klicka på "File" och sedan "Spara som" för att spara filen när du har lagt varje önskad MIME-typ. I textfältet i "Spara som" dialog, typ ".htaccess" och klicka sedan på "Spara".

4 Ladda upp din .htaccess-fil till huvudkatalogen för din webbserver via en FTP-klient eller ditt webbhotell leverantörens upload ansökan (ofta kallad "File Manager").

Tips

  • Ladda upp din .htaccess-fil i ASCII-läge, inte binärt. Leta efter "Transfer Mode" eller "Transfer Type" i menyerna i din FTP-klient för att ändra läge från binär till ASCII.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com