Vilka portar Har Autodesk Revit användning?

February 21

De flesta användare behöver inte veta vilka portar som Autodesk Revit (och andra produkter) kan använda, men nätanvändare kommer. Autodesk Revit är främst ett datorprogram för 3-D modellering och så behöver inte ansluta till ett nätverk eller på nätet. När en dataanslutning görs via ett nätverk, överförs data genom en port. Om du använder Revit över ett lokalt nätverk, använder den Autodesk Network Licensing.

Autodesk Network Licensing

Autodesk Network Licensing är ett verktyg som används för att tillämpa licenser över ett lokalt nätverk för en Autodesk produkt. Till exempel, om du kör en skola eller college nätverk där du har en fleranvändarlicens för Revit, Autodesk Network licens aktier som licensierar hela nätverket. Två program använder portar i Autodesk Network Licensing.

Adskflex.exe

Det första programmet körbara att använda en port är Adskflex.exe. Adskflex.exe använder port TCP 2080.

Lmgrd.exe

Det andra programmet körbara att använda en port är Lmgrd.exe. Lmgrd.exe använder port TCP 2700. Men om du använda Windows 7 eller Windows Server 2008, är det bättre att använda 27.000-27.009 intervallet istället.

Använda portnummer

Att känna dessa portnummer är användbart om du upplever licens fel över din server och har en brandvägg installerad. Om du har en brandvägg, kan den som standard blockerar dessa portar. Därför måste du lägga till dessa undantag i brandväggsprogrammet. Detta kommer att variera för varje brandvägg typ.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com