Hur man utför en systemåterställning i Windows XP genom Återställningskonsolen

January 5

När datorn inte starta på grund av en programvara eller uppdatera installationsproblem, hårdvara installera fråga eller skadlig kod (virus, trojaner, etc.), och du kan inte komma åt Systemåterställning för att återställa datorn tillbaka till att arbeta och start tillstånd (eftersom det startar inte!), kan du fortfarande tillgång Systemåterställning genom Återställningskonsolen konsolen~~POS=HEADCOMP kommandoraden verktyg om du vet vad du ska göra. Denna artikel kommer att ge steg för steg instruktioner om hur du utför en systemåterställning i Windows XP, även om det inte är möjligt att starta datorn (om startproblem är en programvaruproblem).

Instruktioner

1 Först placerar installations-CD för Windows XP i CD / DVD-enheten på datorn och starta om datorn. När meddelandet visas på skärmen som talar om att "Tryck på valfri tangent för att starta från CD", trycker på en tangent på tangentbordet. Om datorn är konfigurerad med Återställningskonsolen redan installerad då istället, starta om datorn och strax innan Windows XP-logotypen visas tryck och håll ner F8 och välj sedan Återställningskonsolen från menyn som visas och tryck på Enter och sedan ange administratörs lösenord och gå vidare till steg 3.

2 Därefter kommer programmet laddas från CD och utföra ett antal kontroller hårdvara och sedan pausa på en skärm som frågar dig vad du ska göra härnäst. Välj R för reparation och sedan vid kommandotolken välja Windows XP-installation som du behöver för att återhämta sig och sedan ange Adminstratören lösenord för datorn och tryck på Enter för att få åtkomst till kommandoraden.

3 Nu, på typen kommandotolken:

CD\

Tryck sedan på Enter.

Nästa, typ:

CD-system ~ 1_resto ~ 1

och tryck sedan på Enter.

4 Nu skriver:

dir

och tryck på Enter och en lista över återställningspunkter visas (namngiven rp1, rp2, rp3 och så vidare). Tryck upprepade gånger på Enter för att komma till den sista återställningspunkt katalog.

5 Nu, typ:

cd rp (number.of.restore.point)

att ersätta number.of.restore.point ovan med antalet återställningspunkt du vill återställa (jag föreslår att du använder återställningspunkt som är en före den sista återställningspunkt - till exempel cd RP5).

6 Nästa, typ:

cd ögonblicks

och tryck på Enter och du bör nu se c: \ system ~ 1_resto ~ 1 \ RP5 \ bild (förutsatt att enhet C: är systemenheten där Windows XP är installerat.

7 Nu skriver:

kopia _registry_machine_system c: \ windows \ system32 \ config \ system

och tryck sedan på Enter och skriv sedan:

kopia _registry_machine_software c: \ windows \ system32 \ config \ programvara

och tryck på Enter och typ Exit.

Om ett Åtkomst nekad fel visas sedan skriva följande:

CD\

Tryck sedan på Enter.

8 Nu skriver:

cd windows \ system32 \ config

och tryck sedan på Enter.

Skriv sedan:

ren systemet system.bak

och tryck på Enter och sedan Avsluta och när datorn startas om, tillgång till Återställningskonsolen igen och sedan utföra ovanstående steg för att köra Systemåterställning på datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com