Vad är EES i min Gigabyte moderkort BIOS?

December 25

Gigabytes Easy Energy Saver (EES) tekniken minskar energiförbrukningen i moderkort är utrustade med den här funktionen. EES reglerar strömmen till datorns centralenhet (CPU), vilket minskar dess makt för applikationer som inte kräver maximal processorprestanda.

Fungera

EES funktion som Gigabyte har med sina moderkort använder en kombination av hårdvara och mjukvara för att reglera och övervaka processoranvändning. Tryck på en knapp på moderkortet för att aktivera eller inaktivera EES. Denna teknik innefattar också ett program som låter dig övervaka energianvändningen i realtid.

överväganden

Gigabyte utrustar flera av sina moderkort med EES-teknik, inklusive GA-P43-ES3G, GA-G41M-ES2L och GA-G41M-ES2H. Det fungerar med AMD- och Intel-märkes processorer och Windows XP, Windows Vista och Windows 7 operativsystem. Gigabyte rekommenderar uppdatera moderkortets BIOS till den senaste firmware-versionen innan du installerar EES mjukvaran nytta.

Historia

Gigabyte lanserade sin EES-teknik i augusti 2008. De första moderkorten är utrustade med EES var GA-G31M-ES2L och GA-P31-ES3G. Gigabyte släppt den senaste versionen av EES mjukvaran nytta, version B9.1214.1, den 20 januari, 2010.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com