Vad är DDR1 RAM?

June 16

DDR SDRAM, även kallad DDR eller DDR1, är en av de vanligaste typerna av minne som finns i stationära och bärbara datorer. Om du funderar på att uppgradera minnet i datorn, förstå DDR1 och hur man identifierar det kan hjälpa dig att göra rätt köpbeslut.

Identifiering

Om din dator använder DDR1 RAM, kommer RAM-moduler har 184 kontaktstift på botten. DDR1 används i bärbara datorer har 200 stift per modul. Dessutom kan RAM-moduler har klistermärken som identifierar märket, RAM-typ och hastighet.

typer

De typer av DDR1 RAM-moduler är differentierade av de hastigheter som de är klassade för att köras på. Dessa typer är PC-1600, PC-2100, PC-2700 och PC-3200. Det är säkert att installera RAM som är klassad för en högre hastighet än vad som krävs av datorns moderkort. Lägre hastighet RAM bör inte användas, men eftersom det kan leda till instabilitet i systemet.

Prestanda

DDR1 RAM är kapabel att en maximal överföringshastighet på 3200 MB per sekund. Detta är betydligt snabbare än den äldre standarden, SDRAM, men är långsammare än DDR2 och DDR3 RAM. Den snabbaste RAM finns i 2009, PC3-12800 DDR3-SDRAM kan överföra data med en maximal hastighet av 12.800 MB per sekund.

Kompatibilitet

DDR1 RAM är inte utbytbara med SDRAM, DDR2-SDRAM, eller DDR3-SDRAM. En dator som har DDR1 installerat klarar bara den typen av RAM. De olika typerna av RAM-moduler är kodade med flikar och skåror, vilket hindrar dem från att installeras i inkompatibla moderkort. En RAM-modulen ska aldrig tvingas till en Plats om det inte kan införas lätt.

Historia

Beredare har ökat i hastighet har RAM-teknik blivit snabbare att hänga med. DDR-SDRAM in på marknaden under 2000 och funnit nåd hos konsumenterna på grund av dess hastighet. Dubbeldatahastighet RAM kan överföra data dubbelt så snabbt som SDRAM vanligen används vid den tidpunkten. DDR-SDRAM förblev populär förrän 2003 debut DDR2-SDRAM, som innehöll dubbelt så fort som DDR1.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com