Inaktivera Caps Lock-tangenten i Windows

June 7

Inaktivera Caps Lock-tangenten i Windows


Datorns Caps Lock-tangenten har sannolikt bara samlat damm sedan du först tog maskinen hem. Caps Lock-tangenten är bra om du vill skriva en lång sträng av ord helt i versaler, men behövs inte denna form av att skriva ofta. Överväg att inaktivera Caps Lock om du inte behöver det, eller om du är trött på att slå nyckeln oavsiktligt medan snabbt skriver.

Instruktioner

1 Starta om datorn innan du påbörjar arbetet med att inaktivera dina Caps Lock-tangenten.

2 Hämta registerfilen som krävs för att stänga av dina Caps Lock-tangenten (se referens 1). Du har möjlighet att stänga av dina Caps Lock-tangenten eller ändra nyckeln till ett antal olika tangenttryckningar. Till exempel kan du välja att använda "ChangeCapsToShift" registerfil om du vill låsknappen Caps att fungera som en skiftnyckel.

3 Dubbelklicka på registerfilen du har hämtat. En uppmaning kommer att visas på skärmen som frågar om du vill lägga till registerfilen till datorns register. Välj "Ja" för att installera registerfilen.

4 Starta om datorn, återigen, att slutföra registerändringen. Vid omstart, din Caps Lock-tangenten kommer inte längre att fungera som en traditionell Caps Lock-tangenten.

Tips

  • Redigera datorns registerfilerna rekommenderas inte om du inte har tidigare erfarenhet av att manipulera register. Försök inte att redigera koden för datorns tangenttryckningar för hand.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com