Definiera proxyserver

September 27

Definiera proxyserver


En proxyserver är en dator som agerar på uppdrag av en annan dator. Nätverkskommunikation följer klient-server scenariot. En klient initierar kontakt genom att skicka en begäran till servern. Servern uppfyller denna begäran med ett svar. En proxyserver står mellan dessa två korrespondenter, som representerar servern till klienten och klienten till servern.

framåt Proxy

En framåt proxy tar förfrågningar från en klient i ett privat nätverk och sedan ställer som server, återvänder svar. Fullmakten inte alltid har den information eller resurs som krävs, och så den kommunicerar med den riktiga servern poserar som klienten på en separat kanal för att skaffa den begärda informationen. Den återgår sedan detta till klienten. Dess syfte är att skydda kunderna från att upptäcka eller infektion.

omvänd Proxy

En omvänd proxy vaktar en server. Den ersätter den servern, leverera svar på inkommande klientförfrågningar. Det kommer att hänvisa till servern på en separat anslutning för att samla in tillräckligt med information för att uppfylla begäran. Både framåt och proxyservrar utföra samma grundläggande uppgift. Men handlar huvudsakligen om att skydda kunden och den omvända proxyservern skyddar servern framåt proxy.

Handlingar

Proxyserver huvudsakliga syfte är för säkerheten. Det fångar eventuella skadliga program och att de inte kommer på datorn den skyddar. Proxy modellen ger högre säkerhet än en brandvägg. En brandvägg blockerar inkommande anslutningar, men kontrollerar källan till inkommande datapaket för att kontrollera om de har kommit från en tillåten korrespondent. Fullmakten hindrar all trafik som flyter genom. Den kontrollerar innehållet i datapaketet, inte bara huvudena.

fördelar

Eftersom proxyservern tar emot all trafik den har möjlighet att utföra andra tjänster. En omvänd proxyserver kan lagra regelbundet begärd information så att det inte behöver hänvisa till servern när en begäran om samma information kommer. Detta kallas cachning. Det omvända proxy är också möjlighet att dölja ett kluster av servrar, vilket möjliggör flera servrar att använda samma webbadress. Den främre proxyserver kan användas av ett företag för att förhindra anställda tillgång förbjudna webbplatser från sitt nätverk. Det är också möjlighet att bevilja anonymitet till kunder, som ersätter kundens IP-adress med sin egen när den gör en begäran till en server.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com