Hur man i vektorn i Photoshop Förvandla en bild

February 17

Hur man i vektorn i Photoshop Förvandla en bild


En vektorbild är en typ av digital bild som inte består av en serie pixlar som en rasterbild, utan snarare en serie av vägar. Den största fördelen med en vektorbild är förmågan att göra det så stor eller liten som önskas utan att förlora klarhet. Adobe Creative Suite kommer med två program som kan användas för att konvertera en bild till en vektorbild, med Photoshop så att du kan styla bilden och Illustrator för att omvandla den till en vektor.

Instruktioner

Förbereda bilden i Photoshop

1 Öppna bilden i Photoshop och konvertera den till gråskala. Grå skala konverteringen är klar genom att välja Bild från toppmenyn, sedan läge och gråskala.

2 Justera kontrasten i bilden till 28. För att öppna kontrastredigeraren välj "Bild" och sedan "Inställningar" och sedan "Ljusstyrka / Kontrast."

3 Applicera "Kopia Filter" genom att välja "Filter", "Sketch" och sedan "Kopia" och ställa in parametrarna för "Specificera" till 12, och "mörker" till 14.

4 Välj raderverktyget med en storlek som är tillräckligt stor att du inte kommer att behöva slösa tid, men liten nog att du inte av misstag raderar detaljer.

5 Radera alla ljud som du inte vill visa upp i vektorn sedan spara filen. Gemensam buller är splotching på stora vidder att alla bör vara samma färg, till exempel på ansikten.

Konvertera till vektor med Illustrator

6 Öppna en ny Illustrator-fil och placera bilden från avsnitt 1 genom att välja "File" och sedan "Plats" och välja den sparade bilden från avsnitt 1.

7 Spåra objekt att omvandla den till en vektorbild genom att välja "Object" och sedan "Live Trace" och "Spårning alternativ." Ställ in tröskelvärdet till 200 innan du slutför spår. Du behöver inte manuellt spåra objektet, datorn kommer att hantera det åt dig.

8 Använd markeringsverktyget för att ringa in några banor som du inte vill behålla och klicka på "Delete" för att ta bort dem.

9 Använd "Pen" verktyg för att rita en bana som kan användas för att lägga till färg utanför de vägar som skapats av "Live Trace" alternativet. Till exempel när färg i ett ansikte, vägar skulle kunna användas för att redogöra för hår, ansikte, ögon och läppar.

10 Använd skopan verktyg för att fylla i de banor som skapats av dig och spår för att skapa färg vektorbilden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com