Hur man rättar till filassociationer

June 1

Filbindningar används av Windows för att öppna en fil automatiskt med ett program som kan läsa den när filen dubbelklickar. Merparten av tiden, filassociationer fungerar och spara tid. Men vissa program ändrar filassociationer när de installeras, vilket vissa filer för att öppna i ett annat land än det du föredrar program. Fix filassociationer i Windows för att ha en fil öppen i programmet du valt.

Instruktioner

1 Högerklicka på en fil som du vill ändra filen föreningen. Klicka på "Öppna med" och sedan klicka på "Välj program" i Windows XP eller "Välj standardprogram" i Windows Vista och 7.

2 Klicka på ikonen för det program som du vill använda. I Windows Vista och 7, klicka på nedåtpilen till höger i fönstret för att visa alla program som finns tillgängliga. Om du inte ser det önskade programmet, klicka på "Bläddra" -knappen. Navigera till det program som du vill associera denna typ av fil med, och dubbelklicka på den.

3 Klicka på rutan "Använd alltid det valda programmet för att öppna den här typen av fil."

4 Klicka på "OK." Filen öppnas i programmet som du har valt. I framtiden kommer alla filer av den typen öppnas i det valda programmet automatiskt när det är dubbelklickar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com