Kommer en dålig batteri Orsak Min libm Thinkpad att frysa?

September 22

Problem med din IBM Thinkpad batteri kan orsaka den bärbara datorn att frysa eller sluta svara. I vissa fall kan problem med batteriet med skada andra hårdvarukomponenter den bärbara datorn.

orsaker

Överladdning din IBM Thinkpad resulterar i överhettning, vilket skadar batteriet och andra bärbara komponenter över tiden. Det minskar också batteriets livslängd. Lämnar den bärbara datorn påslagen för långa timmar och inte utnyttjar de "energisparinställningar", som låter dig ställa in datorn för att dämpa displayen eller sova när den inte används, kan också skada batteriet.

Lösning

Om IBM Thinkpad plötsligt fryser eller hänger upp, göra en lång tryckning med strömbrytaren och vänta tills den stängs av. Vänd notebook-datorn upp och ned och ta ut batteriet ur facket. Om batteriet är för varmt, inte placera den tillbaka i facket tills den har svalnat helt. Om detta inte löser problemet, kan du ha ett problem med operativsystemet eller allvarliga maskinvaruproblem. Överväga att ta din IBM Thinkpad till ett servicecenter.

Förebyggande

Låt inte nätadaptern ansluten till strömuttaget på din IBM Thinkpad under en längre tid, eftersom det orsakar överhettning. Undvik att använda din bärbara dator i mycket varma platser. Använd "Thinkpad Utilities" för att övervaka hälsan hos batteriet. Klicka på "Start", "Program", "Thinkpad" och sedan "Thinkpad Utilities." Välj "Thinkpad Configuration" och sedan "Power Management".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com