Varför använder vi ett IP när vi har en datalänkskikt adress?

February 27

Varför använder vi ett IP när vi har en datalänkskikt adress?


Datoradresser på lokala nätverk arbetar på en nivå av kommunikationsteori kallas datalänkslagret. Alla datorer ansluta till Internet måste också ha en IP-adress. Detta beskrivs i kommunikationsteori kallas nätverket eller Internet Layer. Det finns en anledning till varför datorer arbeta med två typer av adresser; dock uppdelningen mellan de två systemen att försvinna.

adresse

MAC-adressen identifierar datorn, medan IP-adressen är återanvändbara och avser mer till datorns läge. MAC-adressen är som ett hus gatuadress och IP-adressen är som telefonnumret på den adressen. Ett telefonnummer har ett element av routing eftersom det har en landskod och riktnummer. En telefonanvändare flyttar till ett nytt hem i samma område kan ta det numret till den nya adressen, eller telefonbolaget kan tilldela numret till ett annat hus. Huset adress är inte så flexibel.

MAC-adresser

"MAC" står för "Media Access Control." Detta är den funktion som utförs av en nätverksadapter när det medlar mellan datorn och nätverket, skicka ut data som en elektronisk puls och ta emot signaler och omvandla dem till datoriserade uppgifter. Varje nätverkskort i världen har ett unikt serienummer. Detta är en 64-bitars binärt tal. MAC-adressen är faktiskt serienummer av nätverksadaptern. Den största skillnaden mellan MAC-adresser och husnummer är att där serienumret tilldelas nätverkskortet finns det ingen garanti var i världen att adaptern kommer att hamna.

IP-adresser

"IP" står för "Internet Protocol". Nätverks riktlinjer redovisas som "protokoll" och sammanförts genom funktionell specialisering. Dessa grupper är representerade som skikt i en stapel. Internet Protocol ligger en nivå ovanför datalänkslagret (där MAC-adressen återfinns) i Internet Layer. Datakommunikation bearbetas genom lagren av stacken. Internet Protocol tar emot data i ett paket och sätter en rubrik på framsidan med IP-adressen för paketets källa och destination. MAC-adressen går sedan på framsidan av detta.

Kombination

Växlar vidarebefordra uppgifter om LAN med hjälp av MAC-adressen. Om data som är avsett för en dator på ett annat nätverk, kommer MAC-adressen vara nätverkets router. Routern remsor av MAC-adressen och undersöker IP-adressen. IP-adressen har ett element av läge i det eftersom den främre delen av adressen är nätverks-ID. Routern har bara skicka data till nätverket.

Konvergens

Det gamla systemet med IP-adresser, IPv4, används en 32-bitars binärt tal. Detta system är fortfarande i drift men har slut på tillgängliga adresser. En utbytessystemet, kallat IPv6, börjar nu operation. IPv6-adresser har 128 bitar. De första 64 bitarna är nätverks-ID. De sista 64 bitarna är adressen till den dator på det nätverket. IPv6 använder MAC-adressen för den andra delen av adressen, och så datalänks adresser går samman med IP-adresser.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com