Hur man bygger en snabb dator med dubbla Quad Core-processorer

December 19

Hur man bygger en snabb dator med dubbla Quad Core-processorer


En dubbel-quad core arbetsstation kan tillåta dig att behandla din video eller göra 3D-arbete snabbare än med en vanlig enkel processor arbetsstation. En dubbel-quad core-processor kommer att hamna kostar ungefär dubbelt så mycket som två moderkort och två processorer. Nästa steg upp, en quad-processor, har vanligtvis varje processor kostar lika mycket som en komplett med dubbla processorsystem. Att bygga ett dubbelprocessorsystem är inte annorlunda än att bygga en nybörjar dator.

Instruktioner

1 Sätt moderkortet på en stor, röran fri tabell. Öppna två processor uttag och kassera eluttagsskydd. Installera två quad-core processorer i socklarna, och se till att spåret på processorn är i linje med tungan på processorsockeln. Montera kylflänsen på processorerna enligt tillverkarens manual.

2 Installera minst 4 GB minne om var och en av de två olika grupper av minnesplatser, en för varje processor. Kontrollera moderkortets manual för att vara säker på att du fylla de nödvändiga minnesplatser för datorn startar. Rikta minnet spåret med tungan på minnesplatsen och tryck på båda sidor tills du hör ett "klick".

3 Öppna fallet och säkra strömförsörjningen till fallet. Installera stöd stift försedd med fallet för moderkortet på fallet bakplatta. Installera moderkortet bakplatta och sänka moderkortet i fallet, att se till varje stift ställer upp med skruvhålen i moderkortet. Fäst moderkort med skruvar som med fallet. Anslut strömsladdar, fläktar och fall kontakten till moderkortet, efter moderkortets manual.

4 Installera hårddiskar och DVD / CD-enhet i fallet. Fäst dem med skruvar. Anslut strömkontakten till hårddisken (s) och CD / DVD-enhet och anslut SATA-kablar till moderkortet och enheterna.

5 Ta ur den högra sidan av videokortplatsen och öppna spärren under. Sänk grafikkortet på plats och tryck ner för att låsa den på plats. Stäng spärren och fäst grafikkortet med en skruv på den vänstra sidan av det.

6 Anslut datorn till strömkabeln och slå på datorn. Se till att alla fläktarna snurrar och att alla enheter får ström innan du stänger av datorn. Avsluta ärendet och ansluta arbetsstationen till skärmen, tangentbordet och musen.

7 Vänd på datorn igen och sätt in DVD i operativsystemet. Följ instruktionerna på skärmen för att installera den på din dator.

Tips

  • De flesta dubbla processorer moderkort kommer att kräva antingen ECC eller registrerade ECC-minne. Den typen av RAM lägger till en mer avancerade felkorrigering kontrollen till minnet.
  • Inte alla processor kan användas på en dual-processor moderkort. Se till att du köper serverprocessorer.
  • För en dubbla processorer arbetsstation, ta en 600W hög kvalitet strömförsörjning med hög verkningsgrad och aktiv PFC, som levererar mer stabil ström.
  • Använd endast en 64 bitar operativsystem. En 32 bitar operativsystem kommer inte att kunna hantera mer än 3 GB minne.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com