Trådlös Vs. trådbunden hastighet

September 17

Trådlös Vs. trådbunden hastighet


Med framsteg inom routing-teknik, har skillnaderna i hastighet mellan fasta och trådlösa nätverk börjat suddas ut. Traditionell kunskap visar att trådbundna nätverk erbjuder en förbindelse överlägsen trådlösa nätverk, men detta är inte alltid fallet. För att förstå vilket nät kommer att ge en snabbare anslutning, är det viktigt att förstå de begränsningar av varje typ av teknik.

kabelanslutning

Tre olika typer av trådbundna Ethernet-anslutningar finns på marknaden. Den första och långsammaste typ av anslutning är den standard Ethernet-anslutning, som kan överföra data vid 10 megabits per sekund, eller 10 hänvisas till som Mbps. Fast Ethernet-kablar, som är de vanligaste Ethernet-kablar vid tidpunkten för offentliggörandet, överföra data med 100 Mbps. De nyaste Ethernet-kablar, så kallade gigabit Ethernet-kablar, är de snabbaste kablar tillgängliga och är i stånd att överföra med en maximal hastighet som är lika med 1000 Mbps.

Trådlös anslutning

De två vanligaste trådlösa nätverk är Wireless G och Wireless N nätverk. Wireless G-nät kan överföra data med en hastighet av 108 Mbps, medan N nätverk kan överföra data upp till ca 300 Mbps. En ytterligare egenskap hos trådlösa nätverk är att de är bakåtkompatibla med äldre teknik, så att en användare ansluter med en G-enhet kommer att kunna ansluta till en N-nätverk. Vid användning av äldre enheter att ansluta till modernare nät bandbredden kommer att begränsas av äldre enhet, vilket innebär att en G användare bara kommer att hämta på 108Mbps på ett N nätverk.

begränsningar

Medan G och N nätverk kan ge bandbredd lika med eller högre standard och snabba Ethernet-anslutningar, trådlösa nätverk lider av ett antal begränsningar som kan minska trådlösa hastigheter. Fysiska hinder mellan den trådlösa routern och den trådlösa mottagaren kan resultera i en långsammare anslutning. På samma sätt kan avståndet mellan en trådlös router och en trådlös mottagare resultera i långsammare nedladdningshastigheter. Routrar krävs däremot inte begränsas av avståndet mellan den trådbundna enheten och routern, och begränsas endast av kvaliteten på kablar inblandade. Dessutom kan trådlösa anslutningar ofta angrips av närliggande datorer. Däremot endast datorer fysiskt ansluten till routern kan ansluta om du har ett trådbundet nätverk, vilket ökar säkerheten.

Slutsats

Medan fri G och N trådlösa anslutningar träffa äldre fast teknik, trådbundna gigabit Ethernet-anslutningar ger den bästa nätverksanslutning möjlig. Tyvärr har många routrar inte komma med gigabit Ethernet-kablar som standard, så om du vill ha den bästa nätverksanslutningen möjligt, se till att köpa gigabit kablar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com