10 sätt att mäta sociala medier Framgång

March 24

10 sätt att mäta sociala medier Framgång


Att ha en framgångsrik social mediekampanj för din produkt eller tjänst kan göra hela skillnaden mellan att utöka ditt företag eller gå under. Dock skulle helt enkelt ha en social mediekampanj vara meningslöst om du hade något sätt att mäta dess framgång. Övervakning av trafiken till din webbplats, balansera positiv feedback med negativa och spåra intresse din demografiska är bara några av sätten att mäta din nivå av framgång.

De Hits hålla kommer

Sociala medier verktyg - som Twitter och Facebook - fungera som pulsen i samhället du försöker nå. Övervaka mängden träffar din webbsida har fått, antalet anhängare ditt Twitter-konto har och antalet vänner din Facebook-sida har samlats in. Om trafik till dessa platser är låg, är din sociala medier kampanj en byst.

tidtabell

Låt alltid tillräckligt med tid att passera innan reagera på svaren om din sociala medier kampanj. Vissa tendenser tar tid att fånga på, medan andra kan blekna över natten. Om stödet har ökat över tiden, du är på rätt spår. Om stöd har sjunkit, kanske du bör ompröva din marknadsföringsstrategi.

de Kommentarer

Ägna stor uppmärksamhet åt kommentarerna från besökare till din webbplats. Kommentarer kan normalt finns längst ner på sidan. Om den överväldigande majoriteten av kommentarer är negativa, kan din produkt inte håller.

forum

Kontrollera forum relaterade till din produkt, även när majoriteten av trådar i forumet inleddes. Om ett stort antal trådar började efter din sociala mediestrategi lanseringen har din sociala mediekampanj genererat nya intresse.

Dollar och cent

Framgång mäts ofta i dollar och cent, åtminstone för dem som berörs om att tjäna pengar från deras sociala medier blitz. Räkna ut hur mycket intäkter du har genererat före sjösättningen din sociala mediekampanj jämfört med hur mycket du har gjort sedan dess. Ta månatliga mätningar för att se om intäkter ökar eller minskar. Kom ihåg att subtrahera mängden kapital du har investerat i kampanjen innan du beräknar du slutliga siffror.

Samla information

Om någon vill köpa din produkt eller tjänst, fråga henne hur hon blev medveten om det. Fråga kunder om de hittade din produkt eller tjänst på nätet, hört talas om det från en vän eller läsa om i tryck. Om majoriteten av kunder hört talas om din produkt eller tjänst på nätet via en sociala medier webbplats, är din sociala mediestrategi fungerar.

bloggare

En bloggare är någon som har en särskild webbplats som uttrycker sina åsikter om en viss produkt, tjänst eller händelse. Om du har inlett en social mediekampanj, ägna stor uppmärksamhet åt vad bloggare säger om det. Ju fler människor blogga om kampanjen, desto mer medvetenhet det har skapat. Balans de negativa recensionerna med positiva att få en allmän konsensus.

Demografisk

Håll ålder demografiska i åtanke att du funderar på att locka. Om din produkt eller tjänst är avsedd för 18-25 åldersgrupp, negativa recensioner från 45 till 70 åldersgrupp är inte lika viktigt.

Jämförelse

Jämför din produkt framgång med framgång en liknande produkt som också använder en sociala medier webbplats för att annonsera. Till exempel, om du och ett annat företag är både säljer läsk, kontrollera att du tävlingens webbplats för att se hur många träffar, är positiva recensioner och samtal om drycken sker. Att hålla ett öga på dina konkurrenter kommer att hålla dig motiverad mot framgång.

omdömen

Webbplatser tillåta användare att ge ett betyg på en viss produkt, vanligtvis med hjälp av stjärnor. Inledningsvis kan du ha en hel del vänner och släktingar ger femstjärniga recensioner av stöd. Låt tillräckligt med tid att passera för icke-partiskhet recensioner att komma in på sidan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com