Om mikroprocessorn Industry

March 22

Om mikroprocessorn Industry


Mikroprocessorn industrin gör marker som kör dagens teknik, inklusive men inte begränsat till, datorer, miniräknare, mobiltelefoner, spelkonsoler, digitalkameror och handdatorer. Intel 8080 gjordes i april 1974 och anses vara den första kommersiella mikroprocessor, enligt Richard Birkby s "En kort historia av mikroprocessorn." Intel uppfann den första mikroprocessorn tre år före 8080, enligt Intel. Det finns flera andra aktiva mikroprocessortillverkare.

Intel

Intel är främst känd för att göra "Pentium" märke av mikroprocessorer som används i hemdatorer. Företaget grundades 1968 och är känd för sina stora bidrag till utvecklingen av mikroprocessorer. Intels processorer finns i datorer, handdatorenheter, mobiltelefoner och inom telekombranschen. I början av 2010, Intel var den ledande datorprocessortillverkaren med en marknadsandel på över 80 procent.

AMD

Advanced Micro Devices (AMD) är främst känd för att göra datormikroprocessorer och för dess lägre kostnad K6 processor som bidrog till att minska kostnaderna för en konsument PC. Företaget grundades 1969. Företaget är också känt för att visa den första dual-core x86 (kommersiell 32-bitars dator) processor och för dess tidiga 64-bitars processordesign. I början av 2010, AMD var den näst största datorprocessortillverkaren med en marknadsandel på knappt 19 procent.

VIA

VIA Technologies är en annan mikroprocessor tillverkare, dock är bättre känd för att göra moderkortet (den enhet som processorn använder för att kommunicera med resten av datorn) komponenter företaget. VIA grundades 1987 och förvärvade Cyrix och Centaur mikroprocessortillverkare i 1999. I början av 2010, VIA var den tredje största datorprocessortillverkaren med en marknadsandel på 0,2 procent.

IBM

IBM är känd för att skapa den "IBM-PC" standard och upprättandet av hemdator industrin 1981 med IBM Personal Computer. IBM används för tillverkning av mikroprocessorer för hemdatorer, särskilt med en del i "Power PC" processor som används av generationer av Apple-datorer. Men företaget har flyttat till att göra andra typer av mikroprocessorer. IBM: s "Cell" processorn används i PlayStation 3 spelkonsol och kan så småningom visas i TV-apparater, hem servrar och superdatorer.

ÄRM

ARM är känd för att utforma och licensiering mikroprocessorer som används i mobiltelefoner och andra mobila enheter, i motsats till hemdatorer. ARM tillverkar inte sina egna processorer. Företaget bildades 1990 som ett resultat av ett samarbete mellan Apple Computers och Acorn Computer Group. ARM: s tillverkare har sänt mer än 15 miljarder ARM-licens chips, som i början av 2010.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com