Så här ställer en Netopia routern för att tillåta inkommande e-post till en webbplats

September 10

Routrar aktivera flera datorer att dela Internetanslutningar. Av naturen, routrar blockera alla inkommande anslutningar. Men om du kör en webbplats bakom en router, kräver din webbplats e-postserver inkommande anslutningar på port 25 för att ta emot inkommande e-post. Routrar inkluderar port forwarding kapacitet för denna anledning. Ställ en Netopia routern för att tillåta inkommande e-post till en webbplats e-postserver med hjälp av sin webbsida konfigurationssida och lägga till en port forwarding regel eller "hål".

Instruktioner

1 Öppna Netopia routerns webbkonfigurationssida genom att skriva "http://192.168.1.254" i adressfältet i en webbläsare, och sedan trycka på "Enter".

2 Logga in på Netopia routern genom att skriva "admin" i "User Name" rutan, skriver ditt lösenord i "Password" rutan och sedan trycka på "Enter".

3 Aktivera expertläget i Netopia routerns konfigurationssida genom att klicka på "Expert Mode" till vänster på sidan och sedan klicka på "OK" på "Expert Mode Bekräftelse" sida.

4 Spara ändringarna och starta om routern genom att klicka på ikonen för den gula triangeln innehåller ett utropstecken längst upp till höger på Netopia routerns konfigurationssida, och sedan klicka på "Spara och Starta om."

5 Klicka på "Konfigurera" på menyraden överst på Netopia routerns konfigurationssida, och klicka sedan på "Avancerat".

6 Klicka på "Pinholes" under "NAT" rubrik på "Network Configuration" rutan, och klicka sedan på "Lägg till".

7 Skriv in ett namn för hål i "Pinhole Name" rutan under "Pinhole Entry." Skriv till exempel "Mail Server."

8 Välj protokollet för hål genom att klicka på "Protokoll Välj" rutan. Lämna det här som standard, "TCP," så att inkommande e-post.

9 Framåt bara port 25 genom att skriva "25" i "Externt port Start" och "Externt port End" lådor.

10 Skriv det lokala nätverket IP-adressen till den webbplats server som kör e-postservern i "Intern IP-adress" rutan.

11 Vidarebefordra inkommande e-post till port 25 på webbplatsen e-postserver genom att skriva "25" i "Internt port" rutan.

12 Tillsätt hål genom att klicka på "Skicka" under "Pinhole Entry."

13 Spara ändringarna och starta om routern genom att klicka på ikonen för den gula triangeln innehåller ett utropstecken längst upp till höger på Netopia routerns konfigurationssida, och sedan klicka på "Spara och Starta om."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com