Förklaring till Photoshop

October 18

Förklaring till Photoshop


Photoshop är ett bildredigeringsprogram som utvecklats av Adobe Systems Inc. Det innehåller en mängd verktyg, filter och inställningsmöjligheter som gör det möjligt för användare att skapa sina egna bilder från grunden och ändra bilder som importeras till programmet. Photoshop finns som ett fristående program eller som en del av Adobe Creative Suite programpaketet. Från och med 2011 finns 12 större versioner av Photoshop, den senaste är Photoshop CS5.

Skikten

Photoshop tillåter användare att styra attribut en bild i lager. Varje skikt kan göras för att innehålla olika delar av en bild eller vissa effekter som, när den tillämpas, ändras bilden som helhet. Skiktning kan användas för att skapa en känsla av djup, vilket gör vissa poster visas framför eller bakom andra. Det gör det också möjligt för användare att jämföra olika effekter, arbeta med flera versioner av en bild samtidigt, göra små ändringar i tidigare filer utan att göra om något arbete, och att kasta vissa poster utan att förlora bilden som helhet.

verktyg

Verktyg gör det möjligt för användare att lägga till innehåll i sina bilder. Till exempel gör verktyget typ det möjligt att lägga till text till en bild, medan pensel verktyget kan användas för att rita objekt på fri hand. Andra verktyg inkluderar stämpeln, som kopierar och pastor valda innehåll; trollspö, som väljer innehåll baserat på visuella relationer; flyttverktyget, som omplacerar individuella skikt; den lasso, som gör det möjligt för användare att välja specifika områden av en bild; och ögat dropper, vilken väljer färger och tillåter dem att appliceras på andra håll i bilden.

Justeringar och filter

Justeringar och filter anpassa innehållet i en given bild. Justeringar avser främst till färg, så att användarna kan ändra färgton, mättnad och balans. De innehåller även alternativ för att ändra ljusstyrka, kontrast, bildorientering och bildformat. Filter tillämpa effekter på bilden eller till utvalda skikt inom den. Det finns filter för oskärpa, skärpning, lägga distorsion, skapar struktur eller presentera en illusion av att vissa områden i bilden lyser annorlunda än andra.

filer

Programmet genererar Photoshop dokumentfiler. Till skillnad från JPEG, PSD-filer innehåller bildens lager. Detta ger användarna möjlighet att skapa olika bilder från samma PSD. Till exempel, om du gör ett flygblad för en återkommande händelse som du kanske utforma, skriva ut och spara PSD så att nästa gång händelsen inträffar du enkelt ändra datum och skriva ut den igen. PSD bilder måste förenklas innan de kan omvandlas till JPEG-bilder eller andra format. Det är deras lager måste konsolideras. När du gör detta, användarna spara allmänhet tillplattade bilden under ett annat namn för att hålla fast vid den fil som innehåller skikten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com