Vad är en dold fil Extension?

April 18

Vad är en dold fil Extension?


Filnamnstillägg kan du veta vilken typ av applikation en viss fil är associerad med, såsom en JPG förlängning i samband med en bild program. I Windows är detta dold att endast visa filnamnet.

Varför Dölj filnamnstillägg?

När Microsoft introducerade Windows XP och Vista har filändelser dolda för att göra visningen av filnamnen mer användarvänligt för icke-tekniska användare. Detta gjordes så att användarna inte kommer att förväxlas med onödig information som vad BAT i autoexec.bat menade.

Nackdelarna

Virus utvecklare har utnyttjat detta attribut. Eftersom Windows kommer att dölja filnamnstillägg som standard, det gjorde dem lätta att sprida virus via körbara filer förklädd till bild- eller PDF-filer. I det här fallet, en fil med namnet som "kitties.jpg.exe" visas endast som "kitties.jpg" och när användaren klickar på den, vidtar åtgärder viruset.

Hur Visa filändelser

För att visa filändelser, klicka på "Verktyg" längst upp i fönstret och välj "Mappalternativ". Klicka på fliken "Visa" och avmarkera alternativet "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com