Hur få tillgång till internet på din bärbara dator

August 26

Hur få tillgång till internet på din bärbara dator


En bärbar dator är en bärbar dator. Till skillnad från en stationär dator, enkelt transportera och använda en bärbar dator som helst. Även om det är möjligt att ansluta en bärbar dator till Internet via en kabelanslutning till ett kabelmodem, som är traditionen med stationära datorer, är detta inte alltid praktiskt för en bärbar dator. Om till exempel, du vill använda en bärbar dator för att ansluta till Internet medan i parken eller sitter på en flygplats, behöver du en trådlös sätt att fastställa en Internet-anslutning. Du kan prenumerera på en mobil bredbandstjänst eller förlita sig på Wi-Fi för att göra denna anslutning.

Instruktioner

Wi-Fi-nätverk

1 Klicka på ikonen "Network" som finns i området för aktivitetsfältet anmälan.

2 Välj "Wireless Network" från listan över anslutningsalternativ. Klicka på "Anslut" för att avslöja en lista över Wi-Fi-nätverk inom räckhåll. Wi-Fi är en förkortning som står för trådlös trohet som använder olika frekvensområden såsom mobiltelefoner göra för kommunikation. En router sänder dessa trådlösa signaler. Bärbara datorer är utrustade med ett trådlöst nätverkskort har förmågan att ta emot signalen och ansluta till Internet så länge den bärbara datorn är inom räckhåll för en Wi-Fi-sändning. Nya bärbara datorer är utrustade med inbyggda trådlösa nätverkskort. Om din bärbara dator inte är utrustad med ett internt trådlöst nätverkskort, köpa en extern, plug-in trådlöst eller universal serial bus kopplingsanordning.

3 Välj Wi-Fi-nätverk som du vill ansluta till. Om det är en sluten Wi-Fi-nätverk, kommer du att uppmanas att ange nätverkets säkerhetsnyckel. Om du inte känner till säkerhetsnyckeln, kan du inte få tillgång till nätverket.

Trådlöst internet kort

4 Registrera dig för mobilt bredband med en trådlös Internet-leverantör som Verizon, T-Mobile, AT & T och Sprint.

5 Köp ett trådlöst internet-kort, ibland också kallas ett trådlöst modem, kompatibel med ditt val av trådlöst Internet Service Provider. Detta kort gör att du kan ansluta till Internet via ett cellulärt frekvenssignal.

6 Anslut trådlöst Internet-kortet i en ledig USB-port på den bärbara datorn. Alternativt, beroende på vilken typ av trådlöst internet kort du har, skjuter trådlöst Internet kortet i den bärbara datorns lämplig kortplats.

7 Starta den bärbara datorns webbläsare.

kabelanslutning

8 Prenumerera på bredband Internettjänst.

9 Använd en telefonkabel, om du använder Digital Subscriber Line eller en koaxialkabel om du använder kabel bredband för att ansluta en telefon eller kabel jacket till modemet.

10 Anslut den ena änden av en Ethernet-kabel till modemets Ethernet-port. Anslut den andra änden av kabeln till den bärbara datorns Ethernet-port. Med en trådbunden Internet-anslutning, den bärbara datorn har olika rörlighet sträckor endast i den mån den Ethernet-kabel kan nå.

11 Starta den bärbara datorns webbläsare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com