Hur man skapar en e-bok på en Mac

July 29

Hur man skapar en e-bok på en Mac


E-bok eller elektronisk bok, har gjort publicerade författare av författare som kan ha förblivit helt okända tillbaka när papper bokförlag kontrollerad utgång. Då kostnaden för publicering fram ett stort hinder för blivande författare. Idag kan en bok publiceras elektroniskt gratis. E-boks ämnen varierar från kort fiktion till full romaner, marknadsföring till andlighet till någon ämne tänkbara. Upphovsrättsskydd, om så önskas, presenterar särskilda hinder för e-bok förlag. Det enda program för att köra på Mac-operativsystemet kommer från Adobe, som producerar "portable document format" (.pdf) filer.

Instruktioner

1 Ett dokument med text, foton eller illustrationer i praktiskt taget alla Mac-kompatibel ordbehandlingsprogram.

2 Använd utskriftsfunktionen för att konvertera dokumentet till en PDF-fil. På datorn i verktygsfältet, klicka på "File" och sedan "Skriv ut" och sedan "Spara som PDF." Skriv in ett filnamn i "Spara som" linje. Använd sedan rullgardinsmenyn bredvid "Var" för att välja en mapp där du vill spara filen. Om obekymrad om någon skriver eller dela filen, helt enkelt klicka på "Spara". Om säkerheten är ett bekymmer, klicka på "Säkerhetsalternativ" och sedan välja antingen "Kräv lösenord för att öppna dokument" eller "Kräv lösenord för att skriva ut dokument" eller "Kräv lösenord för att kopiera text, bilder och annat innehåll ", eller någon eller alla dessa val. Klicka sedan på "OK". Om du är nöjd med de parametrar, klicka på "Spara".

3 Ladda upp till Internet, skicka som e-postbilaga, eller kopiera till disk för distribution.

Tips

  • Adobe Acrobat 9 Om avsikt att tjäna pengar från en publikation, erbjuder ytterligare säkerhetslösningar för att förhindra obehörig delning och kopiering fil.
  • USA och EU: s lagstiftning automatiskt skydda upphovsrätten, utan att se till upphovsrättsligt skydd, typ "Copyright" plus upphovsmannens namn och året längst ned i det dokument som ska publiceras.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com