Hur man kan jämföra celler i Excel

July 2

Hur man kan jämföra celler i Excel


Microsoft Excel innehåller ett stort antal funktioner och formler som hjälper dig att enkelt manipulera data. En uppgift som Excel gör det lättare är att jämföra två kolumner med siffror för att leta efter dubblettvärden. Vad skulle vara en lång, mödosam process att göra för hand sker istället med bara några musklick.

Instruktioner

1 Öppna ett nytt Excel-kalkylblad. Ange eller importera den första uppsättningen av data i kolumn A.

2 Ange eller importera den andra kolumnen av data i kolumn C i samma kalkylblad. Lämna kolumn B tom.

3 Skriv denna formel i cell B1: "= IF (ISERROR (MATCH (A1, $ C $ 1: $ C $ #, 0))", ", A1)", som ersätter # med radnumret för den sista värdet i kolumn C .

4 Markera celler i kolumn B, med början vid B1 och dra musen ner till den cell som motsvarar den sista raden i kolumnerna A och / eller C.

5 Gå till fliken Start, klicka på "fylla" och välj sedan "Down" från rullgardinsmenyn för att avsluta jämföra cellerna. Eventuella dubbla siffror visas i kolumn B mellan de relevanta cellerna i kolumnerna A och C.

Tips

  • Gå till fliken Formler och klicka på "Infoga funktion" knappen öppnar ett sökfönster som låter dig skriva in vilken typ av operation du vill åstadkomma på ren svenska, och sedan returnerar en lista med möjliga funktioner eller formler och deras beskrivningar .

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com