Hur bestrida Domain Name Ägande

May 9

Inom de senaste åren har det varit många uppmärksammade domännamnstvister. Medan de flesta av de första tvister om domännamnsregistrering inblandade stora internationella företag, har det funnits ett växande antal privatpersoner och små organisationer med domännamnstvister samt. Om du funderar på att bestrida registrering av domännamn, finns det flera saker du bör tänka på.

Instruktioner

1 Läs över "Anticybersquatting Consumer Protection Act" för att bättre förstå vad dina alternativ och rättigheter när det gäller domännamn du bestrida (se "Resurser" nedan).

2 Bestämma grunden för tvisten. Detta är avgörande för att avgöra om du kan gå vidare med din tvist, och om du står en god chans att tvisten som bosatte sig i din fördel. Om du inte har bevis, såsom varumärkesintrång eller argumentet om utspädning lag, kommer det att bli svårare att bevisa ditt fall.

3 Bestäm om du vill bestrida ärendet i domstol eller lösa frågan med domännamnet registrator. Att gå till domstol kommer inte bara att kosta mer pengar, men processen kan ta flera år att slutligen nå en lösning.

4 Fastställa hur du blir sårad av domännamnet tvist. Till exempel, om du är den ursprungliga skaparen av en widget och har varumärkes namnet, och en rivaliserande företag registrerar en domän med ditt varumärkesnamn, kan man hävda att ditt varumärke har blivit kränkta. Ett annat exempel är om någon registrerar ett domännamn som innehåller ditt juridiska namn, använder sedan den domänen att lägga ärekränkande information kan man hävda att din karaktär är förtalas.

5 Kontakta företaget domännamnet registrerades genom och förklara din situation för dem. Du kommer sannolikt att behöva följa upp med justitie flera gånger medan tvisten att lösas, och du kan även bli ombedd att lämna några bevis du kan få.

6 Lämna in en stämning i ditt län, om du föredrar att gå till domstol i stället. Ett domännamn tvist är en civil mater, och precis som de kan egendom, en domare kan besluta att kontroll av ett domännamn vara avstod till dess rättmätiga ägare, så länge du kan bevisa rättmätiga ägare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com