Trådlös HP Laptop kan inte ansluta till Netgear Wireless

June 16

Trådlös HP Laptop kan inte ansluta till Netgear Wireless


Den tid vi lever är utan tvekan en trådlös en. Tillgång till Internet är mer rörliga än någonsin, med bärbara datorer och trådlösa routrar blir viktig teknik i många hem. Eftersom tekniken blir mer komplex och invecklad, men möjligheten för fel ökar inom nätverket. Om du är ägare till en HP-dator och försöker utan framgång att ansluta till Internet via en Netgear trådlös router, har ingen rädsla. Det finns enkla åtgärder i båda ändarna som vanligtvis kan lösa problemet.

Instruktioner

Felsökning i nätverket

1 Kontrollera din bärbara dator för att se om nätverket upptäcks. Om inte, närma sig routern för att se om det upptäcks. Se till att den trådlösa kapacitet HP laptop är aktiverat på "Nätverksanslutningar" sida och att routerns trådlösa nätverk är aktiv (en "WLAN" Indikatorn bör vara ett av de första lysdioderna som förekommer på de flesta modeller och ska blinka). Om du kan ansluta nära till routern, men inte där du vill, överväga att köpa en extra kopplingspunkt för att stärka den trådlösa signalen.

2 Anslut den bärbara datorn direkt till routern med en Ethernet-kabel för att se om det ansluter till Internet. Om detta steg fungerar, koppla ur Ethernet-kabeln och gå vidare till nästa steg. Om inte, kan problemet ligga i modemet eller din Internetleverantör. Återställa modemet genom att stänga av den i minst 10 sekunder, sedan återställa routern och datorn. Om det inte fungerar, prova att kontakta din ISP för att se om det finns problem med nätverket.

3 Minska störningar mellan routern och laptop genom att flytta möbler som kan vara i vägen, liksom att flytta elektronik, såsom mikrovågor, som kan vara störande.

4 Manuellt återställa routerns lösenord om det du använder inte accepteras. Du kommer att behöva hänvisa till manualen för instruktioner. Om du inte kan hitta din router manual, kan du kunna hitta det på nätet om du kan ansluta till Internet via Ethernet-kabel.

Tips

  • Om dessa åtgärder inte löser problemet, kan problemet ligga i din hårdvara. Försök att använda din bärbara dator på en annan plats, se om en väns laptop kan ansluta till ditt nätverk och om routern fungerar på ett annat modem.
  • Vissa studier tyder på att trådlösa routrar kan utgöra en hälsorisk. Försök att placera routern på en plats borta från arbetsplatsen för att minska direkt exponering.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com