Hur konvertera till en GPT disk

October 4

Hur konvertera till en GPT disk


När du lägger till en hårddisk till din Windows-dator, kan du konfigurera enheten som antingen en MBR eller GPT disk. En MBR disk fungerar med alla versioner av Windows, tillåter partitioner på upp till två terabyte i storlek och stöder upp till fyra primära partitioner. GPT-diskar, som bara fungerar med senare versioner av Windows, kan ta upp till 128 primära partitioner, men de kräver en särskild firmware gränssnitt för att starta operativsystem. Om du vill dra nytta av GPT funktioner, och datorn stöder GPT kan du konvertera MBR-diskar till GPT.

Instruktioner

1 Säkerhetskopiera alla viktiga data på enheten som du planerar att konvertera till en GPT disk. Klicka på Windows "Start" menyknappen, högerklicka på "Dator" och klicka på "Hantera". Skriv ditt Windows-administratörslösenord om det behövs.

2 Klicka på "Diskhantering" under avsnittet "Storage" i den vänstra rutan i "Computer Management" fönster.

3 Välj den enhet du vill konvertera i listan volymer. Högerklicka befintliga volymer eller partitioner på enheten och välj "Ta bort volym" eller "Ta bort partition." Klicka på "Ja" på bekräftelsen. Högerklicka på enheten igen och välj "Konvertera till GPT disk."

4 Högerklicka på enheten igen och välj "enkel volym" för att skapa en partition i Windows kan använda. Klicka på "Next" genom alla steg om du vill använda standardvärden, eller välj en partitionsstorlek, enhetsbeteckning och filsystem under trappan. Klicka på "Finish" i slutet av guiden för att skapa din partition. Nu kan du visa din enhet och använda den för fillagring i Windows.

Tips

  • Även om Windows Vista och Windows 7 stöder både GPT-diskar, bör du kontrollera ditt moderkort dokumentation om du planerar att starta från en GPT enhet. Detta förutsätter att ditt moderkort stödjer Extensible Firmware Interface (EFI) och har funktionen aktiverad.
  • Konvertera till GPT kräver att du ta bort alla partitioner på disken. Du bör säkerhetskopiera alla viktiga data innan du fortsätter med processen.
  • Du kan inte använda GPT format för löstagbara hårddiskar. Dessa enheter måste använda MBR.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com