Vilka är fördelarna med en dubbla processorer?

March 20

Vilka är fördelarna med en dubbla processorer?


I den moderna världen av datorer, kan datoranvändare ibland göra vad som krävs för att öka hastigheten på sina datorer och servrar. En av de främsta sätten att öka hastigheten är genom att uppgradera datorns huvudprocessor, även känd som CPU, eller Central Processing Unit. En av de relativt avancerade sätt att uppgradera en dators processor är genom att helt enkelt lägga till en andra processor till datorn, om moderkortet stödjer det. Detta är känt som en dubbel konfiguration processor.

Fart

Den främsta fördelen och anledningen till att en dubbel konfiguration processor väljs i allmänhet är för den grundläggande faktorn för hastighet. Ökningen från att lägga till en andra processorhastighet kan vara relativt fenomenal i jämförelse med en enda processor dator. Ibland datoranvändare vill ännu mer processorhastighet än vad som nu finns i en enda processor konfiguration, så att lägga till en andra processor kan vara en av de bästa alternativen för att uppnå en hastighetsökning. En dator operativsystem måste dock stödja en dubbel konfiguration processor för den andra processorn att faktiskt vara tillgängliga för program att använda. Även om en dubbel konfiguration processor väsentligt ökar hastigheten, inte dubbla processorkraft.

Göra flera saker samtidigt

En annan spännande förmån för en dator som presenterar en dubbel konfiguration processor är i området för multitasking. Många datoranvändare kan inte inse att de faktiskt kan tilldela ett program att köras på en processor på en dubbla processorer dator. Detta innebär att till exempel kan en videokodnings ansökan arbetar i bakgrunden som kodar för en film på en processor i en dator, medan en datoranvändare använder den andra processorn att spela ett spel eller göra något mer produktivt. Med hjälp av en dator på detta sätt kan en datoranvändare att få mycket mer gjort samtidigt. Det är nästan som att ha två datorer i en och kan vara en av de mest användbara fördelarna med en dubbel konfiguration processor.

virtualiserings

Operativsystem virtualisering är en av de mest populära, spjutspets begreppen modern computing är. Virtualisering är möjligheten att köra flera operativsystem på en dator samtidigt. Detta innebär att en datoranvändare kan vara med Windows och Mac OS, Linux eller en mängd andra operativsystem samtidigt utan att behöva starta om datorn. Virtualisering programvara emulerar grunden hårdvara och verkar ett operativsystem som körs inuti ett annat operativsystem, som om det vore nakna hårdvara snarare än programvara. I en dubbel konfiguration processor, kan ett operativsystem tilldelas var och en av processorerna. Detta gör att varje av de två operativsystem för att kunna köras i hastigheter relativt jämförbara med två enda processor datorer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com