Olika typer av seriella kablar

August 28

Olika typer av seriella kablar


Datakommunikation mellan digitala enheter sker ofta genom seriella kablar, som används för att överföra data mellan enheter som använder bit-för-bit eller seriell port kommunikationstekniker. De flesta typer av seriella kablar använder RS-232 (rekommenderas Standard-232) standardgränssnitt för kommunikation, som främst anger att data måste sändas i en fördefinierad sekvens av bitar. I allmänhet är seriella kablar kategoriseras enligt deras gränssnitt och standarder.

Grundläggande DTE-DCE

Denna gemensamma seriell kabel används mellan en DTE och DCE - det vill säga, dataterminalutrustning och datakommunikationsutrustning respektive. I kommunikation terminologi, hänvisar DTE till avslutande / initiera punkt av sessionen och DCE innebär vidarebefordran punkten för en kommunikationssession. Dessa kablar erbjuder både 9-25 och 25-25 stifts på sändnings få slutkontakter. DTE-DCE kablar normalt används för att upprätta en förbindelse mellan datorer och modemkort. I det här fallet verkar en dator som en DTE och modem kort fungerar som DCE.

Nollmodemkabel

Null-modem är den idealiska standard kabel för att ansluta två datorer med noll-modem konfiguration. Det kallas noll-modem eftersom det innebär ingen DCE (modem) mellan DTE-DTE sessioner. Dessutom använder denna process en viss signal mängd för att säkerställa förbindelse stabilitet mellan två enheter, som är känd som "handskakning". En noll-modem mediet konfigureras med en seriell kabel ansluten till en nollmodemadapter, med sändnings- och mottagningsledningar tvärbunden. De vanligaste null-modem kablar innehåller 9-9, 9-25 och 25-25 stift konfiguration vid deras kontakter.

Tvåtråds DTE-DCE

Denna kabel är nästan identiskt med grund DTE-DCE-kabel, med undantag av att ingen handskakningsprocess är inblandad mellan dator och modem. Denna kabel är även tillgänglig i 9-25 och 25-25 stiftkonfigurationer, liknande grundläggande DTE-DCE. En begränsning av en icke-handskakningsprocedur är frånvaron av bekräftelse från DTE änden.

V.35 Crossover

Den V.35 crossover-gränssnittet används för att ansluta DTE-DTE och DCE-DCE noder. Det ger också förbättrad datahastighet så hög som 64 kbps, genom att tillhandahålla 34-34 stiftkonfigurationer vid både sändare och mottagare ändar. Denna speciella mediet är en blandning av RS-232 och RS-449 standard. Dess efterföljare i RS-232 och RS-449 standard domäner inkluderar V.28 och V.11, respektive.

Serial Printer

Serial Printer kablar används för att upprätta en anslutning mellan en dator och skrivare via en seriell port. Denna kabel är konfigurationsspecifik; det vill säga ett 9-25 stiftkabel används när både skrivaren och datorn fungerar som DTE och en 25-25 stiftkabel används när datorn och skrivaren fungera som DTE och DCE, respektive. När båda enheterna är DTE, kan en nollmodemkabel arbete; men om en seriell skrivare är ansluten till en dator via det, är det ineffektivt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com