Typer av VNC-servrar

December 20

Typer av VNC-servrar


Virtual Network Computing, eller VNC, är en typ av programvara protokoll som gör att en användare på en dator för att styra en annan dator på en annan plats som om de driva sin egen. Detta sker genom användning av programvara som skapar en VNC-server. Många olika typer av VNC-servrar existerar, utformad för att fungera med olika typer av datorns operativsystem.

Real VNC

Real VNC är en populär VNC-server program som kan ansluta en mängd olika typer av datorer tillsammans. Den finns i tre olika typer: Personal Edition, Enterprise Edition och VNC Viewer Plus. Personal Edition är en instegsversionen av Real VNC, ger bara de mest grundläggande kommunikation mellan datorer. Den är avsedd för privata hem eller små företag. Enterprise Edition finns tillgänglig för Windows, Mac eller Unix. Det ger mer sofistikerat gränssnitt mellan datorer. VNC Viewer Plus ger stöd för de mest aktuella processorerna.

tight VNC

Tight VNC är en gratis VNC-servern. Du kan ladda ner den från Internet och tillhandahålls tillgång till källkoden. Denna typ av VNC-server kommer med full plattformskapacitet, vilket innebär att Windows-användare kan använda Linux-run datorer, kan Linux-användare använda Mac OS, till exempel. Denna produkt är ofta uppdateras på nätet.

vino

Vino är en VNC-server för användning på GNOME (GNU Network Object Model Environment), gjorde en skrivbordsmiljö helt av programvara med öppen källkod. Vino syftar därför främst för användning på Unix-system. Vino Verksamheten omfattar tillåter människor att visa ett skrivbord på distans, att interagera med skrivbordet, att leta efter specifika användare eller nätverk och ansluta till dem. Vino kommer förinstallerad på de flesta GNOME system.

ChromiVNC

ChromiVNC är en VNC-server avsedd för användning med Macintosh-datorer. Det hålls på uppdrag av AT & T Laboratories och Tridia Corporation. Denna VNC-servern kan laddas ner från sin webbplats och installeras på alla Macintosh-dator.

ultra VNC

Ultra VNC är en extremt kraftfull typ av VNC-server. Det är också gratis för nedladdning från sin webbplats. Det skapas och upprätthålls av en liten grupp av människor. Bland dess funktioner är kryptering av all data som löper över servern, ett chattfönster, en inbäddad Java fönster, och en dialog för filöverföring.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com