Hur skall man genomföra en blogg Intervju

December 27

Hur skall man genomföra en blogg Intervju


Bloggar är effektiva marknadsföringsverktyg både på egen hand och som förlängningar av större webbplatser. För att få trovärdighet och läsare intresse, införliva intervjuer med branschfolk i din blogg. Om din webbplats är centrerad kring den lokala kulturen, intervjua relevanta personer i samhället. Exempel på detta kan företagare, politiker eller medlemmar av den lokala handelskammaren. Om din blogg är mer inriktad på en särskild hobby, eller industrin, genomföra dina intervjuer med experter inom närliggande områden.

Instruktioner

Gain intresse

1 Kontakta flera personer som du är intresserad av att tala via post eller e-post.

2 Med i brevet en kort beskrivning av projektet och varför du är intresserad av att tala med den enskilde.

3 Meddela varje intervju att du är villig att arbeta runt hans schema. Du kan erbjuda att skicka honom en lista med exempel på frågor att granska innan schemaläggning en telefon eller ansikte mot ansikte möte.

4 Ge dina kontaktuppgifter och enkla instruktioner för att nå dig. Statliga dagar och tider när du är tillgänglig för att undvika en frustrerande spel av telefon tagg.

Förberedelse

5 Gör din forskning. När du har fått ett jakande svar från en potentiell intervjuade, samla information som är relevant för sin ställning och karriär framgång. Till exempel, ta reda på om och när han gick i skolan, om han har fått några utmärkelser och om han har varit med i några andra publikationer. Att vara kunnig om en intervju visar professionalism och respekt.

6 Förbered frågor som svarar på fem W: s och en H: vem, vad, var, när, varför och hur. Att ge ett svar på var och en av dessa är viktigt i effektiv journalistik.

7 Utforma intressanta frågor. Detta gäller inte bara för de ämnen i steg 2, men även annan relevant information. Unika frågor kommer att underhålla både intervju och dina läsare. Håll frågor öppen för att få så mycket information som möjligt.

Intervjun

8 Tack individen för att ta sig tid att tala med dig. Om han verkar ha en snäv tidsplan, fortsätt direkt till intervjun med minimal småprat.

9 Visa aktivt lyssnande färdigheter. Ge korta svar på hans svar för att uppmuntra en vänlig samtals attityd snarare än en stel frågestund.

10 Låt honom göra det mesta av snacket. Du bör svara här och där när det är lämpligt, men inte hog samtalet. Även om detta kan verka självklart, är det vanligt att en nervös intervjuaren att ströva oavsiktligt.

11 Tack individen igen när intervjun är klar och avsluta samtalet ödmjukt och professionellt. Du kan göra detta genom att helt enkelt säga "Jag ska låta dig komma tillbaka till din dag", eller "Jag kommer inte att ta upp mer av din tid."

publicering

12 Sålla ut fluff. Inkludera endast relevant information i din publicerade blogg intervju. Du kan tala om att din intervju har två barn, men utesluter överflödiga fakta om hans rapportkort eller hur mycket han älskar sin nya valp. Du bör dock inkludera roliga fakta som kommer att förbättra din artikel. Till exempel, om du kör en webbplats om självförsörjande jordbruk, kan du nämna att hans familj är vegetarianer.

13 Inkludera en offert. Citat lägga en stor del av trovärdighet till din artikel, men alltid först fråga din intervju tillstånd att inkludera en.

14 Dubbelkolla din blogg intervju för förvirrande frasering eller felstavade ord. Till synes små grammatiska fel är oprofessionellt och kan misskreditera din webbplats.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com