Hur Nivåer Arbete i Photoshop?

September 20

Adobe Photoshop har en mängd olika verktyg för att justera tonen, färgbalans, ljusstyrka och kontrast i en bild. Nivåer justering är en av de mer avancerade verktyg för att skapa mörkare skuggor och ljusare högdagrar. Använda Nivåer justering berätta Photoshop där du vill ha svart, vitt och mellantonsnivåerna i bilden.

Histogram

När du öppnar Nivåer justering dialogrutan kommer du att märka att det mest framträdande draget är Nivåer histogram. Histogrammet visar bildens exponeringsnivån, grafiskt representerar pixelfördelningen längs färgskalan med ren svart till vänster och vita till höger.

reglagen

Under histogrammet, hittar du tre små trianglar --- svart, grått och vitt. Dessa reglage används för att justera ljusstyrka och kontrast. Den svarta triangeln bestämmer var rent svart (0 som standard) förekommer i bilden. Flytta den till höger blir varje pixel med ett värde på eller under den nuvarande nivån till 0, vilket gör bilden mörkare. Den vita triangeln bestämmer var rent vitt (255 som standard) förekommer i bilden. Flytta den till vänster blir varje pixel med ett värde på eller över nuvarande nivå till 255, vilket gör bilden ljusare. Den grå triangeln kallas reglaget mellantoner och bestämmer var mellangrå (128 som standard) förekommer i bilden. Flytta den antingen mörkare eller ljusare bild med bibehållen vita och svarta nivåer.

Utdatanivåer

Utgångsnivåerna styr skuggor och högdagrar i bilden. Den vänstra reglaget styr skuggorna; Om du flyttar reglaget åt höger, kommer det att begränsa hur mörkt skuggorna visas. Rätt reglaget styr höjdpunkter; Om du flyttar reglaget åt vänster, kommer det att begränsa hur ljus bilden kan vara. Photoshop Hjälp-menyn föreslår att du använder Utdatanivåer för att upprätthålla noggrann skuggor och högdagrar under utskriftsprocessen, när du vet begränsningar skrivaren.

Pipett

Pipetterna på rätt kan du justera nivåerna genom att helt enkelt klicka på en del av bilden. Genom att klicka på bilden med den svarta pipetten, en på vänster justerar svartnivån till nivån för den färg du valt. Den vita pipetten, den till höger justerar vitnivån till nivån för den färg du valt. Den mellersta pipetten, dock inte styra reglaget toner; det sätter den valda färgen till grå, ta bort oönskade färgen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com