Hur man behandlar Laptop Li-Ion batterier

August 20

Hur man behandlar Laptop Li-Ion batterier


Litiumjonbatterier har blivit kraftkälla för många bärbara tillverkare på grund av batteriets förmåga att hantera högre strömförbrukning i bärbara datorer. De har inte heller den "minneseffekt" som finns i nickelkadmiumbatterier, som kan förhindra en full laddning till batterierna efter ett givet antal laddningscykler, beroende på kvalitetskontroller på plats för den speciella tillverkaren. Li-Ion-batterier kan ge två till tre år av hårt bruk innan de behöver bytas ut, om de vårdas på rätt sätt.

Instruktioner

1 Ladda din laptop batteri när den når en urladdningsnivå 25 procent beroende på din laptop batteri nivåindikator. Li-Ion batterier varar längre när du förhindra laddningsnivån når 0 volt upprepade gånger.

2 Kalibrera riktigheten i din bärbara dator batteri mätningskretsar för att din åldrande batteri för att hålla den så korrekt som möjligt. Helt enkelt låta batteriet laddas ur helt, ända ner till 0 volt, en gång var 30 avgifter. behövs inte denna kalibrering oftare än en gång var 30 avgifter.

3 Håll batteriet så cool som möjligt. Hög värme minskar livslängden för litiumjonbatterier. Håll din bärbara dator i ett välisolerat datorväska eller fall när den inte används för att förhindra exponering för direkt solljus.

4 Förvara din Li-Ion batteri på en 40 procent avgift om du inte kommer att använda det i veckor eller månader, och försöker spara batteriet vid 0 grader C. Om du inte kan upprätthålla denna temperatur, hålla batteriet i ett svalt mörk plats, till exempel en källare eller garderob.

5 Placera Li-Ion batteri till din bärbara dator och använda den för bara två eller tre minuter en gång per månad, att om du lagrar det längre än en 30-dagarsperiod, tillåta förflyttning av joner i batteriet. Detta kommer att bidra till att upprätthålla hälsan hos battericellerna.

Tips

  • Ta ut batteriet ur den bärbara datorn om du kommer att ha datorn ansluten till strömkällan för långa löptider.
  • Fuktskador alla batterityper. Var försiktig för att säkerställa att batteriet inte utsätts för områden med alltför hög luftfuktighet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com