Hur man gör Klagomål till Facebook

August 18

Hur man gör Klagomål till Facebook


Du behöver inte stå för olämpligt innehåll på Facebook: Företaget uppmuntrar dig att rapportera innehåll som bryter mot dess användningsvillkor. De viktigaste kategorierna av brott innefattar skicka grafiskt våld, trakasserier eller mobbning andra användare och skicka spam. Innehåll med nakenhet kan bryter mot villkoren beroende på sammanhanget. Du kan också anmäla konton som falskeligen påstår sig vara eller representera en person eller organisation.

Rapporterar ett problem: Inlägg

För att rapportera ett inlägg, klicka på nedåtpilen som visas när du flyttar pekaren till det övre högra hörnet av inlägget och välj "Jag vill inte se det här", följt av "Varför vill du inte att se detta ? " Du ser då svar på skärmen som varierar beroende på vilken typ av innehåll. Om du inte är en Facebook-användare, rapportera innehåll på en särskild sida Facebook ger utrymme för detta ändamål (se Resurser).

Rapporterar ett problem: Sidor

Klicka på knappen "..." som finns på omslaget foto på en sida och välj "rapportsida", följt av "Jag vill att sidan tas ner." Välj din anledning från de alternativ som visas. Om du bara vill klaga en viss tjänst på en sida genom att klicka på nedåtpilen i toppen av inlägget, välj "Jag tycker inte om det här inlägget" och välj orsaken.

särskilda rapporter

Facebook har speciella sidor för att göra vissa typer av rapporter. Dessa inkluderar rapporterar ett konto som drivs av någon i åldern under 13 år, på ett konto vars användare har dött och en redogörelse för en arbetsoförmögen användare. Facebook säger att om du ser bilder av övergrepp mot barn ska du anmäla det till Facebook, och kontakta National Center for Missing and Exploited Children; du bör inte kommentera eller dela bilden. (Se länkar i resurserna.)

Vad händer sen

När du lämna in en rapport, kan du kontrollera vad Facebook gör med det och alla åtgärder webbplatsen har vidtagits. För att komma åt den här informationen, klicka på den nedåtriktade pilen längst upp i tidslinjen, välj "Inställningar" och välj sedan "Support Dashboard."

Andra handlingar

Facebook rekommenderar dölja innehåll som du inte vill se, men det betyder inte bryter mot några villkor. För att göra detta genom att klicka på nedåtpilen i toppen av stolpen och välj "Jag vill inte se det här" eller "Detta är skräppost." Du kan också använda denna meny för att "Sluta följa" någon, vilket innebär att du förblir vänner på Facebook, men du kommer inte att se någon av personens inlägg.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com