Grafikkorts Grunderna

October 7

Grafikkorts Grunderna


Grafikkort är i grunden små datorer installerade i ett moderkort för att löpande grafik. Det finns två typer av grafikkort; båda har liknande funktioner med samma allmänna funktioner som används i datorer.

integrerad

En integrerad grafikkortet är inbyggt i moderkortet; standard med de flesta datorer, kommer de att använda betydande minne för att köra grafik.

Dedikerad Grafikkort

Dedikerade grafikkort installeras separat från moderkortet och har minne inbäddad på kortet (alltid samma typ av minne som datorn den matchas med); minnestyper inkluderar DDR, DDR2 och DDR3.

Förbindelse

Det finns tre typer av anslutningstyper; PCI-Express, den vanligaste, är snabbare och sparar utrymme internt. Två äldre typer, AGP och PCI, fortfarande används i datorer med båda typerna av slots.

Användande

För enkla tillämpningar som Internet och e-post, kommer ett integrerat grafikkort räcker; gamers, dock som dedikerade grafikkort med massor av minne, som kan nå 1 GB DDR3 RAM.

Strömförsörjning

Vid uppgradering, se till att strömförsörjningen kan stödja ytterligare behov av grafikkortet. Grafikkort med snabbare processorer och stora mängder RAM kommer med sin egen fläkt och kräver betydande inflytande, så se till att kontrollera kortets specifikationer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com