Hur man installerar en CD / DVD-spelare på en dator

January 20

En CD eller DVD-spelare är en av de viktigaste aspekterna att tänka på när man bygger en ny persondator (PC) eller uppgradera din befintliga. De flesta enheter finns idag är allt-i-ett, vilket innebär att det kommer att läsa och skriva CD, DVD, och ibland andra typer av media. Läs vidare för att lära hur man installerar ett enkelt och snabbt.

Instruktioner

1 Bestäm vilken enhet som är rätt för dig. De billigaste enheter endast läsa CD och DVD-media. Dyrare enheter läsa och skriva CD / DVD-media, och de dyraste enheterna läsa och skriva Blu-ray media. Om du skapar musik-CD eller DVD film, överväga att få en med både läs- och skrivförmåga. Om du regelbundet titta på film på datorn, kan Blu-ray-kompatibilitet vara en god investering.

2 Öppna datorn och bestämma dess ålder. Om det är från 2003 eller tidigare, kan det krävas en äldre IDE eller PATA-enheten. Serial ATA är den nuvarande standarden, som erbjuder högre överföringshastigheter och enklare installation. Om ditt moderkort inte stödjer Serial ATA, köpa en billig SATA till IDE-adapter eller installera en SATA-kontrollerkort.

3 Fysiskt installera enheten. Hitta en tom enhetsplats, sätt in CD / DVD-spelare i enhetsfacket och fäst den på varje sida med de medföljande skruvarna. Ibland innebär att ta bort en enhetsfacket lock och / eller befintliga skruvar. Kontrollera också att den främre delen av enheten är i jämnhöjd med den främre delen av fallet så det inte titta på sin plats. Inte över åt skruvarna; det kan skada enheten.

4 Anslut din enhet. Serial ATA installationen är snabb och enkel och endast omfattar två kablar. Bara ansluta datakabeln (den mindre) till ena änden av CD / DVD-enheten och den andra änden till moderkortets SATA-styrenheten. Anslut ström SATA-kabel (den större) till ena änden av enheten och den andra änden till en SATA-strömkontakt från ditt nätaggregat. Inte oroa sig för att göra ett misstag; SATA-kablar är knappat så att de endast passar på ett sätt, och bygelinställningar konfigureras automatiskt.

5 Slå på datorn. BIOS bör automatiskt identifiera enheten direkt. De flesta BIOS driv inställningar är konfigurerade för dig; modifiera dessa rekommenderas endast för avancerade användare. Om det inte, gå in i BIOS genom att trycka på DEL eller F1 under uppstart, aktivera automatisk detektering av enheter och konfigurera enheten manuellt om det behövs.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com