Vad händer när en dator kraschar?

February 13

Krascher och resultat

En datorhaveri är i grunden när en dator plötsligt slutar fungera, vanligen genom frysning upp och förhindra alla kommandon från att arbeta. När en dator kraschar, krävs en fullständig omstart för att uppdatera systemet. Du kommer sannolikt att behöva tvinga fram en avstängning av systemet genom att hålla ned strömknappen. Det kan finnas många möjliga orsaker till en datorkrasch, men de flesta av dem är ett resultat av datorns operativsystem förbi gränserna som dess minne - RAM eller ROM - gör det möjligt. Detta orsakar en överbelastning.

applikations Troubles

Ett program kan orsaka problem med datorn när den använder sin egen tillgängliga RAM och därmed försöker att använda en annan programmets minnesutrymme. Operativsystemet kommer inte att tillåta detta, vilket kan leda till att hela systemet för att låsa upp. Detta kan inträffa när flera program som används på en gång. Nyare operativsystem har "virtuella väggar" runt applikationer för att hindra dem från att använda andra minnesutrymme. Ansökan ensam stänger sedan ner, inte hela systemet.

förare

Drivrutiner kan orsaka problem med datorer. Det behövs förarna att ansluta datorn till ytterligare hårdvara. Vissa drivrutiner för nyare produkter kan innehålla fel som kan orsaka en överbelastning eller kraschar. Tillverkarna är ständigt uppdatera sina förare att ta bort dessa fel så att användarna kan ersätta de gamla.

Virus

Datorvirus är ett av de största och mest frustrerande orsakerna till datorn kraschar. De är utformade för att krascha ett system eller till och med förstöra en dator, och installeras utan användarens medgivande. Borttagning av ett virus är komplicerat och alltid varierar, men det i allmänhet innebär att ta bort alla sina filer från hårddisken och dess nycklar från registret, följt av en fullständig omstart. Det brukar ta en professionell för att helt ta bort ett virus.

minnesproblem

Som en dator blir äldre, blir mer sannolikt risken för en krasch. Detta beror på att fler och fler program har installerats på systemet över tiden, med upp mer och mer av det tillgängliga minnet. RAM är det största problemet, eftersom det används för att köra programmen lever. Ju mer RAM program kräver och mindre datorn har, desto mer en dator överbelastning försöker köra flera program. Uppgradera datorn genom att lägga till mer minne eller att ersätta den med en dator byggd med det krävs mer minne för att förhindra krascher.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com