Standard Linux Textredigeraren

July 23

Standard Linux Textredigeraren


Linux först tänkt som ett operativsystem i en tid då de enda personer som är intresserade av sådana saker var programmerare och entreprenörer. Som sådan, är en av de viktiga verktyg levereras med Linux-system en uppsättning textredigerare, av vilka många inte bygger på ett intuitivt grafiskt gränssnitt. Snarare än att bara en textredigerare, kom Linux och Linux-liknande operativsystem (t.ex. Mac OS och olika typer av UNIX) utrustad med flera standardtextredigerare redo ur lådan och ofta tillgängliga från terminalen kommandoraden.

pico

Pico (kort för Pine kompositör) är en enkel texteditor avsedd att arbeta med försändelsen systemet som heter tall. Utvecklare avsedd Pico att arbeta tillsammans med tall systemet, liksom för andra program som kräver att användaren ändrar text. Pico använder ett system med snabbtangenter (vanligen med att trycka på "kontroll" nyckel i kombination med andra tangenter) för att prestera funktioner såsom ord sökningar och textredigering.

nano

När Debian GNU / Linux utvecklat sin egen version av GNU / Linux, det inte inkluderar Pico binär grund av utvecklarnas ideologi om licensiering och släpp programvara (Pico var inte fri programvara). Utvecklare Chris Allegreto beslutat att skapa en Pico-klon för Debiansystemet under namnet TIPS, och snart andra utvecklare har bidragit till projektet. Nano inte integreras med Pine mailer. Den innehåller några extra funktioner, som möjligheten att lägga till anpassningstangentbindningar.

VI

Vi (uttalas "vee-eye") är en grundläggande textredigerare som kan spåra dess härstamning från två andra textredigerare för det ursprungliga Unix operativsystem. Bill Joy utvecklade vi för att expandera text-redigeringsmöjligheter på de nuvarande systemen. Vi utmärker sig så att användarna kan hoppa från linje till linje i ett enda dokument, eller mellan flera dokument, och möjliggör förflyttning genom dokument utan att behöva använda piltangenterna.

GNU Emacs

GNU Emacs är en texteditor för Linux-system som utvecklats för avancerade användare som är intresserade av töjbarhet. Emacs är skriven i Emacs Lisp, och alla programmerare kan utvidga Emacs att göra många uppgifter som kod indrag och kod sammanställning, nyheter läsning, felsökning, och ansluta till FTP. Emacs har flyttat bortom textredigering att göra flera jobb över flera plattformar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com