Hur man använder Adobe Photoshop 6.0

July 15

Adobe Photoshop är ett kraftfullt bildredigeringsprogram. Med detta program kan du göra mycket mer än ändra storlek och beskära bilder. Följande steg kommer att visa dig hur du kommer igång med Photoshop och hur man ångra en redigering som du har gjort fel.

Instruktioner

1 Öppna eller skapa en ny bildfil att redigera. För att göra detta, klicka på "Arkiv" i övre vänstra hörnet av menyraden. Från menyn som öppnas, klicka på "Öppna" för att hitta en bildfil på datorn, eller "New" för att skapa en ny bildfil. Om du skapar en ny bildfil, kommer du att få en meny för att ställa in bildstorlek, upplösning, färgläge och bakgrund av den nya filen.

2 Justera färgen och kontrasten i bilden du redigerar. För att göra detta, klicka på "Bild" och "justeringar". Från denna rullgardinsmeny kan du göra automatiska, eller "auto", justeringar eller manuella justeringar. Genom att klicka på "Auto Color", "Auto Kontrast" och "Auto Levels" kan omedelbart förbättra din bild.

3 Omvänd en redigering som du just gjorde i bilden. Om du har redigerat bilden, och inte gillar resultatet, kan du vända ändringen genom att klicka på "Redigera" och sedan "Undo". För att ändra tidigare ändringar, gå till palettmenyn i det nedre högra hörnet av skärmen och klicka på "History" -fliken. Detta kommer att visa ordningen på nyligen gjorda ändringar i en lista. Klicka på en redigering i listan. Att redigera och alla ändringar efter det, kommer att ångra.

4 Utforska verktygslådan på vänster sida av bilden du redigerar. Detta är en smal vertikal låda fylld med ikoner. Andra verktyg är dolda bakom varje ikon. För att se vilka verktyg som finns tillgängliga genom att högerklicka på en ikon och en liten meny dyker upp, som visar de olika verktyg i den gruppen. Den senaste verktyg som används kommer att vara på toppen.

5 Klicka på ett verktyg i verktygslådan på vänster sida av bilden du redigerar, och markören ändras till det verktyget. Menyn Verktyg visar namnet på verktygen med ikonerna när du högerklickar på ett verktyg.

6 Justera färgpalett i verktygslådan genom att klicka på färg rutor. Den översta färgen blir tillgängliga färg. Ändra färg rutor för att matcha en färg i bilden genom att välja pipettverktyget och klicka markören på önskad färg i bilden. Måla färgen på bilden genom dumpning en hink med färg med färgpytsen, eller använd pensel verktyget.

7 Beskära bilden genom att klicka på beskärningsverktyget och sedan köra markören över bilden, anger var du vill att den nya gränsen för att vara.

8 Spara din bild genom att klicka på "File" och "Spara" eller "Spara som". Du har möjlighet att namnge filen och välja en filtyp.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com