Hur att rengöra en Trojan Virus

April 6

Ett datorvirus kan göra en dator inte kan göra många uppgifter. Ett virus kan också sätta en användare riskerar att få sina personuppgifter stulna. En trojan är ett av de mest skadliga virus, men en användare kan skydda sig genom att rengöra en trojan.

Instruktioner

Hur att rengöra en Trojan Virus

1 Ladda ner det fria programmet "Autoruns." När programmet har laddats ner, dubbelklicka på ikonen på skrivbordet. Detta kommer att extrahera programmet och tillåta en person att köra den.

2 Starta om datorn i felsäkert läge. En person kan göra detta genom att välja felsäkert läge på startskärmen. Genom att starta i felsäkert läge, en person har en bättre chans att kunna rengöra en trojan eftersom viruset inte öppnas med resten av datorn. Det är viktigt att alltid arbeta i felsäkert läge när det handlar om någon form av virus.

3 Leta upp mappen Autoruns som skapades i det första steget. Klicka två gånger på filen "autoruns.exe." Detta gör det möjligt för programmet att starta själva processen för att rengöra en trojan.

4 När Autoruns programmet startar, klicka på menyn "alternativ". Det finns några alternativ som måste aktiveras för att effektivt rengöra en trojan. Dessa alternativ - Tomma Platser; Verifiera kod signaturer; och Hide signerat Microsoft poster - kan aktiveras genom att klicka på dem ..

5 Tryck på F5-knappen på tangentbordet. Detta kommer att uppdatera Autoruns program att använda de inställningar som just valdes.

6 När programmet startar, kommer det att visa information på åtta separata avsnitt om hur datorn startar. Oftast en person som försöker att rengöra en trojan kommer att vilja leta efter ett filnamn som har ordet "trojanska" i den. Dessa filnamn kommer ofta hittas under en flik som heter "Logon" eller "tjänster".
Varje flik ska klickas på och en visuell avsökning bör göras för att se var och en av de filer som finns i mappen. Filnamnet kan hittas under "Image Path" rubrik. Besöker en webbplats som http://www.bleepingcomputer.com/startups kan låta en person veta vilka filer som är nödvändiga och som är potentiellt skadliga.

7 Varje gång en post hittas som är potentiellt farliga, klicka på den och sedan ta bort den. Detta kommer att hålla programmet från laddar nästa gång datorn startas i "Normal" läge.

8 Efter var och en av de skadliga filerna har tagits bort, kan en person som försöker att rengöra en trojan slutföra processen genom att starta om datorn. Datorn bör då vara fri från trojan.

Tips

  • Titta noga på filnamnen på datorn. Vissa typer av skadliga program kommer att försöka skapa filer som har liknande namn till faktiska Microsoft-program.
  • Håll dig borta från tvivelaktiga webbplatser. Webbplatser som verkar vara skumma bör lämnas omedelbart. Ju längre en person besöker en webbplats, desto större är sannolikheten är att datorn kommer att bli smittade.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com