Hur man bäst Justera virtuellt minne i XP

January 7

Hur man bäst Justera virtuellt minne i XP


Virtuellt minne, eller Windows växlingsfilen, är en del av datorns hårddisk som replikerar funktionen minne i Windows. Minne i Windows används genom en process av att tilldela adresser till "bitar" i minnet för att hålla reda på vilka delar av minnet är aktivt används på datorn. Växlingsfilen kommer in i bilden, eftersom det finns bara så många minnesadresser för att gå runt --- långsammare processer förpassas till det för att frigöra mer av systemminnet för att öka prestanda. De flesta program använder växlingsfilen om det finns ledigt minne eller inte för att förbättra prestanda.

Instruktioner

1 Hitta din totala systemminnet eller RAM. Högerklicka på "Den här datorn" -ikonen på skrivbordet och välj "Egenskaper". Fönstret Systemegenskaper visar information om datorn, inklusive systemminnet.

2 Håll fönstret Systemegenskaper öppna och klicka på fliken "Avancerat". Under fliken Avancerat i rutan "Performance" klicka på knappen "Inställningar". Detta öppnar Prestandaalternativ fönstret.

3 Klicka på "Ändra" i Prestandaalternativ fönstret nära botten i avsnittet Virtuellt minne. Virtuellt minne öppnas. I det virtuella minnet fönstret, välj "C:" enheten i fältet högst upp. Därunder rutan är radioknappar. Välj "Anpassad storlek" knappen. I båda rutorna till höger, anger ett nummer som är 1,5 gånger den totala systemminnet som du antecknade tidigare. Båda siffrorna måste vara samma, eftersom detta skapar en "statisk" växlingsfilen och möjliggör snabbare åtkomst.

4 Klicka på "Set" -knappen och klicka sedan på "OK" och "OK" igen i Prestandaalternativ fönstret. Klicka på "Apply" -knappen i fönstret Systemegenskaper, och klicka sedan på "OK". Systemet kommer att uppmana dig att starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft. Klicka på "Starta om nu."

Tips

  • Stäng alla öppna program innan du justerar din virtuellt minne.
  • Inte inaktivera växlingsfilen --- kan detta leda till att systemet blir mycket instabil.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com