Hur kan jag fart upp min dator prestanda för gratis?

December 19

En frustrerande bild som du kan stöta på datorn är bilden av ett timglas. Denna bild anger för användaren att datorn är behandlingen eller lastning. Att se den här bilden konsekvent kan tyda på att datorn inte fungerar lika snabbt som det borde. Du kan ta några åtgärder för att snabba upp din dator genom att använda verktyg som är inbyggda i Windows operativsystem. Eftersom dessa verktyg kommer med Windows, de är fria.

Instruktioner

1 Kör "Diskdefragmenteraren" verktyget på din dator. Fragmenterade filer kan sakta ner datorns prestanda. Klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör", "Systemverktyg" och "Diskdefragmenteraren". Markera den hårddisk som du vill defragmentera om du har flera hårddiskar installerade på datorn. Klicka på "Defragmentera Disk" längst ner i fönstret. För Windows XP-användare är direkt knappen märkt "Defragmentera."

2 Ta bort onödiga filer på datorn. En rörig hårddisk kan få datorn att sakta ner. Helt enkelt dra filer till papperskorgen och sedan tömma papperskorgen.

3 Använd "Diskrensning" verktyg för att hjälpa radera filer du kan ha missat. Klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör", "Systemverktyg" och "Diskrensning". Markera den hårddisk du vill rensa om du har fler än en hårddisk som är installerad på din dator. Markera de filer du vill ta bort och klicka på "OK". Alla filer som listas kan tas bort på ett säkert sätt eftersom Windows har analyserat filerna och fastställt att de inte är nödvändiga för datorn. Men om du bara vill ta bort några filer, väljer filer som tar upp mest minne.

4 Åtgärda eventuella diskfel som kan leda till en långsam dator. Vänsterklicka på "Den här datorn" eller "Dator" och högerklicka på din hårddisk. Välj "Egenskaper" och klicka sedan på fliken "Verktyg". Klicka på "Kontrollera nu" för att öppna "Felkontroll" verktyg ". Klicka på kryssrutorna bredvid" Sök efter och försök att reparera skadade sektorer "och" automatiskt åtgärda fel i filsystemet. "Klicka på" Start "-knappen längst ner i dialogrutan.

5 Sök igenom datorn efter virus och annan skadlig kod. Använd din virusskydd om du har ett installerat på datorn. Om du inte gör det, se "resurser" för en länk till en fri virus och malware scanner.

6 End processer om du har för många program körs samtidigt. Stäng alla program som du inte använder för närvarande. Du kan se alla dina processer som körs genom att klicka på "Ctrl", "Shift" och "Esc".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com