Kan du använder ett annat router för WiFi Repeater?

June 13

Kan du använder ett annat router för WiFi Repeater?


En Wi-Fi-repeater, även kallad en signalförstärkare, är en enhet som utökar räckvidden för ditt trådlösa nätverk. Du kan köpa en repeater i en datorbutik, men de kan köra in hundratals dollar. Om du har en extra trådlös router, kan du konfigurera den att fungera som en trådlös repeater utan out-of-pocket kostnader.

trådlösa repeatrar

En Wi-Fi-repeater sitter mellan den trådlösa routern och datorn, där det den speglar och förstärker den trådlösa signalen. När du installerar en repeater kan du utöka Wi-Fi-nätverk döda punkter i ditt hem eller förbättra räckvidden i ett hus med tjocka väggar eller en hel del trådlösa störningar. En repeater gör det möjligt att få online längre från den ursprungliga routern.

DD-WRT

Om du vill använda din gamla router som en Wi-Fi-repeater, måste du installera DD-WRT firmware på den. DD-WRT är ett open-source firmware som modifierar routrar för att utöka sin funktionalitet. DD-WRT router databas innehåller vanliga routrar, bruksanvisningar och de filer du behöver för att ladda ner. Populära, spridda router varumärken har oftast mer detaljerade instruktioner, vilket gör dem lättare att följa. Processen innebär att återställa routern, ställa in en statisk IP-adress, installera den fasta programvaran och ändra inställningar. Om du inte är bekväm med processen, överväga att använda extern hjälp.

Krav

Under installationen av DD-WRT firmware, behöver du en Ethernet-kabel och en dator med en kompatibel port. Kabeln måste vara tillräckligt lång för att nå mellan datorn och routern du ändrar. När du har slutfört processen att ändra routerns firmware, det enda du behöver är en nätsladd och ett utlopp för repeater router.

hastighets Effekter

När du använder en modifierad router som en trådlös repeater i stället för en specialbyggd överdragsanordning, kan du uppleva långsammare hastigheter i den förlängda delen av nätet; långsammare hastigheter är ett vanligt kompromiss för ökat utbud. Förändringen i hastighet beror på din Internetleverantör hastighet och antennstyrkan för huvud routern och repeater router. Om hastigheten är för långsam i den förlängda delen av ert sortiment, flytta repeatern närmare huvud routern kan lösa problemet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com