NTFS Komprimering Prestanda

March 14

NTFS Komprimering Prestanda


Ny teknik File System, eller NTFS, är ett medel för filkomprimering i samband med Microsoft Windows-operativsystemet. Även NTFS filkomprimering kan spara utrymme på hårddisken, i vissa situationer kan leda till prestandaproblem.

NTFS Grunderna

NTFS filkomprimering infördes med operativsystemet Windows NT och har fått stöd med alla Windows-inkarnationer sedan. NTFS-filer komprimeras och lagras i en speciell mapp tills de dekomprimeras när de öppnas eller flyttas till en ny plats. När filen lagras, använder den mindre utrymme på hårddisken.

Kompression

Till skillnad från andra typer av filkomprimering, är filer komprimerade med NTFS automatiskt expanderas och åter komprimeras utan någon typ av åtgärder från användaren. På grund av denna datoraktivitet kan placera filer som ofta nås i NTFS-komprimering inte rekommenderas för datorns prestanda.

Prestanda

NTFS filkomprimering kräver en hel del datorprocessoraktivitet. Även om denna verksamhet inte kan orsaka en märkbar minskning i prestanda med en hemdator, är det i allmänhet inte tillrådligt att använda den med alla filer som är associerade med servrar. Server trafik i kombination med den extra processoraktivitet från NTFS-filer kan leda till att du uppleva droppar i processorprestanda.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com