Hur man skapar formulär på webbplatser

September 20

Hur man skapar formulär på webbplatser


På ytan, bara en webbplats vet hur man visa information. Detta sker med hjälp av HTML, eller Hypertext Markup Language. Medan HTML och webbplatsen bara vet hur man visa information, det finns skript under som kan generera nya HTML för visning eller för att utföra andra åtgärder, till exempel att skicka e-post. Användaren interagerar med dessa dolda skript med HTML-formulär. Blanketterna ta den information de innehåller och skickar den vidare till målet. Det första steget att möjliggöra för en webbplats för att kommunicera med en underliggande skript är att bygga ett HTML-formulär.

Instruktioner

1 Ladda upp webbsidan du bygger i din webbredigerare eller textredigeringsprogram. För mycket enkla HTML uppgifter som detta kan du använda Windows Anteckningar. Om du skapar en ny sida från början, sedan skapa en ny fil. Om du använder en textredigerare, vara säker på att förlängningen är

.html.

2 Lokalisera platsen på den sida du vill formuläret. Webbläsaren läser HTML topp till botten och alla objekt visas i följd. Leta efter objekt som du vill att formuläret för att följa och börja där. Om du startar en ny sida, se till att sätta "<html>" och "<body>" i början av filen och "</ body> och" </ html> "i slutet. Även om det är andra taggar som används i de flesta HTML-filer, dessa är ett minimum.

3 Infoga denna kod: <form action = "namnet på ditt mål">. Namnet på målet är skriptet eller andra HTML-sidan du skickar denna information till. Utan ett giltigt mål, kommer formuläret att göra ingenting eller generera ett fel.

4 Skriv följande på separata rader för varje inmatningsrutan: <p> etiketten på FORM PUNKT <input type = "text" /> </ p>. Sätt rätt etikett för inmatningsrutan över aktiverade text. Upprepa detta steg för så många inmatningsrutor som du vill.

5 Lägg till en knapp "skicka" efter alla formulärkontroller genom att skriva: <p> <input type = "submit" /> </ p>. När denna knapp trycks in, kommer all information skrivs in formulär lådor skickas till vad betecknas i åtgärds egenskapen du anger i början.

6 Ange till webbläsaren att formen är klar genom att sätta </ ​​form>.

7 Spara HTML-filen. Om du använder en textredigerare, se till att spara filen med ".html" förlängning om du vill att webbläsaren ska läsa filen som en webbsida.

Tips

  • Det finns många andra typer av formulärkontroller och rutor. Kolla HTML Dog för en fri resurs som förklarar de olika typerna av formulärkontroller och instruktioner om hur du anpassa utseendet på dina formulär.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com