Hur man gör en film Clip Klickbar i Actionscript 2.0

September 10

Hur man gör en film Clip Klickbar i Actionscript 2.0


Göra ett filmklipp klickbar tillåter publiken att styra sitt tittande. Enkla klickbara funktioner som "Play", "Paus" eller "Stop" tillåter publiken att se filmklippet på sin egen plats, och mer komplexa funktioner som "Snabbspola framåt" eller "Rewind" tillåter dem att hoppa avsnitt helt . Klickbara funktioner kan också tillämpas i interaktiva filmklipp där användaren är skyldig att delta eller göra ett val.

Instruktioner

1 Importera filmen du med att använda i Abobe Flash med hjälp av menyn "Arkiv" och välja "Import", "Importera video". En popup-ruta frågar där filen finns, så att du kan bläddra igenom din dator för att lokalisera och markera filen för import. Välj från rullgardinsmenyn skottpunkten menyn hur du vill distribuera filmklipp, det enklaste alternativet för redigering i tidslinjen uppnås genom att välja "bädda in video i SWF och spela i tidslinjen." Det är bäst att ha redan redigerade videon med videoredigeringsprogram innan importera den till Flash. Om videon är pre-redigeras, välj "Bädda hela videon."

2 Skapa en enkel knapp som man kan pausa filmklipp. Använd en "paus" symbol från den gemensamma bibliotek eller skapa dina egna med hjälp av ritverktygen. Det är bäst att hålla sig med välbekanta utseende symboler så att publiken omedelbart kan associera knappen med funktionen därav. Till exempel, två vertikala linjerna representerar paus, till en kvadrat stoppa och en höger pekande triangel för att spela. Skapa knappen i ett skikt ovanför filmklippet.

3 Konvertera pausbild till en symbol genom att högerklicka och välja "Konvertera till Symbol" och "Knapp" från rullgardinsmenyn. Ring knappen "pauseBtn." Knappen är nu definierad som en symbol redo för tillämplig handling scripting.

4 Lägg åtgärder till knappen genom att klicka på den och trycka på F9 på tangentbordet för att öppna Action menyn. Välj Action 2,0 från rullgardinsmenyn och ange följande skript i rutan:

var nc: NetConnection = new NetConnection ();

nc.connect (null);

var ns: NetStream = new NetStream (nc);

ns.addEventListener (AsyncErrorEvent.ASYNC_ERROR, asyncErrorHandler);

ns.play ( "video.flv");

Funktionen asyncErrorHandler (event: AsyncErrorEvent): void

{

// ignore error

}

var Vid: Video = new Video ();

vid.attachNetStream (ns);

addChild (VID);

pauseBtn.addEventListener (MouseEvent.CLICK, pauseHandler);

togglePauseBtn.addEventListener (MouseEvent.CLICK, togglePauseHandler);

Funktionen pauseHandler (event: Mouseevent): void

{

ns.pause();

}

// Pause the stream and move the playhead back to

// I början av strömmen.

ns.pause ();

5 Testa din filmklippet väljer "Publicera Preview" i SWF alternativ på menyn "Arkiv". När du är nöjd med den publicera på skrivbordet redo att lägga upp till katalogen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com