Felsökning Windows Photo Gallery Problem

May 15

Felsökning Windows Photo Gallery Problem


Med Windows Photo Gallery är ett bekvämt sätt att visa alla bilder på datorn på ett ställe. Det kan dock vara ganska irriterande om du stöter på problem med Photo Gallery, och du vill fixa det så att du kan komma tillbaka till njuta av dina bilder. Tack och lov, enkla lösningar finns tillgängliga för vanliga problem som du kan stöta på med Photo Gallery.

Instruktioner

Gul-tonade bakgrund

1 Gå till menyn "Start" på skrivbordet och klicka på "Kontrollpanelen". Klicka på "Visa efter" rullgardinsmenyn och välj "Små ikoner" för att visa alla program i Kontrollpanelen. Klicka på "Color Management."

2 Gå in i "Device" -fliken. Klicka på "Device" i rullgardinsmenyn för att välja den bildskärm du använder. Det kommer att säga "Display" plus resten av enhetens namn (t.ex. "Display 1: Generic PnP Monitor").

3 Klicka på "Använd mina inställningar för den här enheten" rutan efter att ha valt visningsenhet. Klicka sedan på knappen "Lägg till" längst ned i färg Management-programmet. Detta kommer att leda till en pop-up-fönster med titeln "Associate Färgprofil" att dyka upp.

4 Gå in Associate färgprofil pop-up och under "ICC-profiler", välj "sRGB IEC61966- 21." Om du inte har den ICC-profil, kan du hämta det från International Color Consortium webbplats (se Resurser). När du har valt att ICC-profil, klicka på "OK" för att ta dig tillbaka till färg Management-programmet.

5 Titta på rutan under "Profiler associerad med denna enhet" när du är tillbaka i färghantering, och klicka på "sRGB IEC61966- 21" för att markera det. Klicka på "Ange som standard profil" -knappen under rutan. Nära ur programmet och kontrollera dina bilder i Fotogalleriet att se till att det inte finns några mer gul-tonade bakgrunder.

Det går inte att visa bilder

6 Gå till "Start" -menyn på skrivbordet, och klicka på alternativet "Sök". Skriv in "Mappalternativ".

7 Klicka öppna "Mappalternativ" program och gå till fliken "Visa". Titta under "Avancerade inställningar" och leta efter "dolda filer och mappar." Klicka på "Visa dolda filer, mappar och enheter" och sedan klicka på "knappen Verkställ längst ned i programmet och sedan" OK "för att avsluta ur Mappalternativ.

8 Gå tillbaka till startmenyn och klicka på "Dator". Välj "Lokal disk (C :)" och navigera dig fram till Fotogalleri filer. Gå till "C: \ Users \" Ditt namn "\ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows Photo Gallery.

9 Markera alla filer som finns på "C: \ Users \" Ditt namn "\ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows Photo Gallery" och sedan kopiera dem till en annan plats (t.ex. "C: \ Users \" Ditt namn "\ Mina dokument \Mina foton"). Högerklicka på den markerade filen och välj "Kopiera". Sedan navigera till den nya platsen, högerklicka igen och välj "Klistra in". Du har nu en kopia av filen på den nya platsen.

10 Gå tillbaka till "C: \ Users \" Ditt namn "\ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows Photo Gallery" och ta bort alla filer som finns där. Markera filerna, högerklicka på dem och välj "Ta bort".

11 Öppna Windows Fotogalleri och visa bilder från den nya platsen. Var noga med att gå tillbaka till "Mappalternativ" program och välj "Visa inte dolda filer, mappar eller enheter."

felsökningsverktyg

12 Använda Microsofts Fix Det program för att söka efter problem i Windows Fotogalleri. Gå till Microsofts supportwebbplats (se referenser).

13 Klicka på "Kör" knappen under "Tjänster för automatisk felsökning" låda. Detta kommer att göra en tillfällig nedladdning av programmet. När programmet har hämtats, vara noga med att välja "Kör" -knappen. Windows Foto och bildspel Felsökaren kommer att dyka upp och börja gå igenom processen.

14 Välj "Identifiera problem och tillämpa korrigeringar för mig" när felsökaren ger dig möjlighet. Programmet kommer då att söka efter problem som Windows Photo Gallery har och åtgärda dem. När den är klar att göra detta, kommer det att rapportera sina resultat och om det åtgärdat problemet.

15 Hit "Next" -knappen efter Felsökare ger dig sina rapporter. Du kommer då att bli tillfrågad om Felsökaren fast problemet. Välj ditt svar och tryck på knappen "Skicka". Du kommer att förflyttas till en annan skärm så att du vet ditt svar var in på rätt sätt. Klicka på "Finish" när du är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com