Ta bort en Power Jack i en HP Pavilion ZV5000

May 3

Ta bort en Power Jack i en HP Pavilion ZV5000


Om du har provat ett antal olika adapterkablar på HP Pavilion ZV5000 bärbar dator, och det ändå inte kommer att registrera en avgift, är chansen att pluggen måste tas bort och ersättas. Du kan ta datorn till en tekniker, men han kommer att debitera dig en arm och ett ben för den närmaste total dis-montering av din bärbara dator. Så om du inte har den typen av pengar kan du ta bort pluggen själv, även om du inte är den mest dator kunniga personen i världen.

Instruktioner

1 Stäng av HP Pavilion ZV5000 och dra ur strömsladden. Stäng skärmen vrida den bärbara datorn upp och ned och skjut rektangulärt batteri ur facket.

2 Leta reda på skruven på datorns undersida nära den optiska (CD) enhet och använda din stjärnskruvmejsel för att ta bort den. Ta tag i cd-enheten vid sitt slut och försiktigt dra ut den bärbara datorn.

3 Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort de tre skruvarna i framkant av den bärbara datorn. Vänd sedan datorn åt rätt håll igen och öppna skärmen.

4 Sätt spetsen på skruvmejsel i skarven där tangentbordet bezel (rektangulära plastskydd strax ovanför tangentbordet) möter kroppen på datorn. Bänd försiktigt infattningen och ta bort den från datorn.

5 Använd din skruvmejsel för att ta bort de fyra skruvarna på toppen av tangentbordet. Lyft sedan upp tangentbordet och koppla bort tjocka bandkabeln bakifrån det. Ställ tangentbordet åt sidan.

6 Koppla bort de två antennkablarna från vardera sidan av toppen av datorn, precis under skärmen gångjärn. Dra sedan ut den tjocka bandkabeln från strax under mitten av skärmen.

7 Stäng av datorn runt så att ryggen är vänd mot dig och ta bort de fyra skruvarna (två på varje sida) från den bakre delen av skärmen gångjärn. Lyft skärmen rakt upp och ställ den åt sidan.

8 Stäng skärmen och vänd datorn upp och ned. Använd din skruvmejsel för att ta bort alla 10 skruvar på undersidan av den bärbara datorn. Dessa skruvar fästa bottenramen till datorn. Lyft ramen rakt upp och ställ den åt sidan.

9 Vänd datorn åt rätt håll igen och ta bort alla skruvar på den exponerade moderkortet. Lyft sedan moderkortet ur datorn och ställ den åt sidan.

10 Leta reda på strömuttaget i det övre vänstra hörnet av moderkortet och använda lödkolv för att lossa kontakt pinnar som håller den till styrelsen. Ta bort pluggen från brädet och du kan nu ersätta den med en ny domkraft. Sätt ihop ditt paviljongen i omvänd ordning du tog isär den när du är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com